Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert VPL-VW550ES 4K HDR Home Cinema-projector

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 18:20 CategorieProjectors

In navolging van de Sony VPL-HW45ES en de VPL-VW5000ES is het bedrijf terug met een nieuwe Home Cinema-projector. Het gaat ditmaal om de VPL-VW550ES en het blijkt niet zomaar een projector te zijn. De projector heeft namelijk 4K Ultra HD en HDR ondersteuning.

Sony VPL-VW550ES

De compacte VPL-VW550ES is beschikbaar in Premium White of Premium Black. De projector heeft een lamp die 6.000 uur meegaat en het geluidsniveau van het apparaat moet volgens de fabrikant extreem laag liggen.

De VPL-VW550ES vervangt de VPL-VW520ES en biedt betere beeldkwaliteit dan zijn voorganger. De projector heeft een helderheid van 1800 lumen en een dynamische contrastverhouding van 350.000:1. Bovendien maakt dit model gebruik van 4K-technologie. HDR biedt een hoog contrast met een nog breder helderheidsbereik en kan zowel lichte als donkere tonen duidelijk weergeven.

De Home Cinema-projector is niet alleen HDR-compatibel met Ultra HD Blu-ray en Over-The-Top-contentservices (OTT), maar via een firmware-update ook compatibel met Hybrid Log-Gamma (HLG).

De VPL-VW550ES biedt, net als zijn voorganger, toegang tot de nieuwste 4K-contentservices via de nieuwste HDMI-standaard (HDR voor zowel 4K 24p en 4K 60p) en HDCP 2.2-connectiviteit voor zowel HDMI1- als HDMI2-uitgangen. Een ingebouwde RF 3D-zender biedt flexibiliteit en dankzij een draadloos signaal een grotere dekking en 3D-synchronisatiestabiliteit.

De nieuwste 4K-projector van Sony is vanaf oktober 2016 beschikbaar in de Benelux. De prijs is niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.