Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony komt later deze maand met twee Ultra HD Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 10:08 CategorieBlu-ray

Tijdens IFA 2016 toonde Sony een prototype Ultra HD Blu-ray speler want het was blijkbaar te vroeg om iets echt te presenteren. Dat moet echter later deze maand wel gebeuren, zo laat Sony nu weten.

Op dit moment liggen er twee Ultra HD Blu-ray spelers in de winkels; de UBD-K8500 van Samsung en de DMP-UB900 van Panasonic. Panasonic heeft afgelopen week ook de DMP-UB700 als goedkopere versie gelanceerd maar andere fabrikanten lieten niets van zich horen.

Sony blijkt echter achter de schermen wel druk met de lancering van een of meerdere Ultra HD Blu-ray spelers. De Japanse fabrikant bevestigt tegenover WhatHifi later deze maand een of meerdere aankondigingen op dit vlak te doen. Met welke modellen de fabrikant precies komt en wat ze moeten gaan kosten is nog niet duidelijk.

Sinds begin dit jaar liggen er Ultra HD Blu-ray discs in de winkels maar deze schijfjes zijn alleen met een compatibele speler af te spelen. Vooralsnog liggen de prijzen van deze spelers hoog; het goedkoopste model is de 399 euro kostende UBD-K8500 van Samsung. De verwachting is dat de prijzen in het laatste kwartaal van dit jaar gaan dalen, met name omdat ook de game consoles van Microsoft en Sony over een Ultra HD-speler zullen beschikken.  • Delen:

Reacties

  1. frans
    06 september, 2016 om 9:38

    Ben heel benieuwt naar deze 2 spelers

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.