Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony KD-65ZD9 en KD-75ZD9 lcd led tv’s te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2016, 8:15 CategorieLcd en led tv's

Vorige maand introduceerde Sony tijdens een persbijeenkomst in Londen zijn nieuwste vlaggenschepen. De Japanse fabrikant komt met de ZD9-serie, bestaande uit een 65-inch en 75-inch model. Deze topmodellen beschikken over een nieuw soort backlight dat bestaat uit honderden kleine ledjes. Volgens Sony is dit dé techniek die de concurrentie met oled aan moet gaan. Sinds vorige week liggen de ZD9-modellen in de Nederlandse winkels.

Sony ZD9-serie te koop in Nederland

De Sony KD-65ZD9 en KD-75ZD9 lcd led tv’s beschikken over alles wat je vandaag de dag van een premium tv mag verwachten. Natuurlijk is de hoge Ultra HD-resolutie aan boort en belooft Sony een zeer hoge helderheid met HDR-ondersteuning. Het smart tv-platform is ook dit jaar weer Android TV.

Het unieke van deze modellen is echter de Backlight Master Drive-technologie. Deze moet zorgen voor diepere zwarttonen en een perfecte helderheid van kleuren. De technologie combineert een Discrete LED-structuur met een nauwkeurig belichtingsalgoritme en een optische vormgeving. In het verleden werd lokale dimming gestuurd via zones met meerdere leds. Nu kan de led-bediening van Backlight Master Drive, in combinatie met het belichtingsalgoritme, elke led individueel dimmen of versterken, wat dus voor een hoger contrast en dieper zwart moet zorgen.

Sony-ZD9-tv-1

 

Sony heeft echter nog veel meer verbeterd en toegevoegd, waaronder een nog krachtigere processor en een compleet nieuw design. Aan de achterzijde zijn alle kabels volledig weggewerkt en de zijkant is voorzien van een goudkleurige afwerking. Een overzicht van alle vernieuwingen en specificaties vind je in ons ZD9-artikel.

Onze eerste indruk van deze modellen vind je in onze Sony ZD9-serie preview.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe ZD9-serie Bravia 4K HDR tv’s met een formaat van 65-inch (KD-65ZD9) en 75-inch (KD-75ZD9) zijn vanaf nu te koop in Nederland. De prijzen zijn respectievelijk 5000 en 8000 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.