Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gaat films met Auro 3D soundtrack uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2016, 11:39 CategorieBlu-ray

Op het gebied van surroundsound-audio zijn er op dit moment twee grote spelers; DTS en Dolby. DTS heeft DTS:X vorig jaar uitgebracht en Dolby maakt al geruime tijd indruk met het Dolby Atmos-formaat. Er is echter nog een derde speler in de markt, en wel uit België; Auro 3D. Dit formaat zie we nog maar weinig terug maar daar moet verandering in komen.

Auro 3D is alweer een paar jaar geleden officieel onthuld en is deels te vergelijken met de surroundsound-formaten van Dolby en DTS. Echter, voor Auro 3D is een grotendeels andere luidsprekeropstelling vereist, onder meer met ‘the voice of god’, een speaker die zich recht boven de luisterpositie bevindt. De verwachtingen van het formaat waren hoog – en het klinkt ook indrukwekkend – maar er is simpelweg een gebrek aan content.

Sony Pictures wil daar nu verandering in brengen. Auro Technologies, het bedrijf achter Auro 3D, laat weten dat het een deal gesloten heeft met Sony Pictures Home Entertainment om tien Blu-ray disc-films met een Auro 3D soundtrack uit te brengen. Elke film komt met een 13.3-kanaals of 11.1-kanaals mix. Welke films er precies uitgebracht zullen worden is nog niet duidelijk.

Om een film met Auro 3D af te spelen is geen speciale Blu-ray-speler nodig. Wel moet de receiver het formaat kunnen lezen. Op dit moment bieden receivers van onder meer Marantz, Denon en Storm Audio deze optie, al is het een feature waar extra voor betaald moet worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.