Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung werkt samen met INsight TV voor Ultra HD en HDR content

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 11:26 CategorieLcd en led tv's

Samsung laat vandaag weten hard te werken aan een groter aanbod aan 4K Ultra HD-content en mag daarnaast UHD tv’s uit 2016 voorzien van een DE-certificaat.

DE-certificaat voor Samsung UHD tv’s

De 2016 UHD tv’s van Samsung hebben het Ultra High Definition (UHD) TV certificaat ontvangen van Digital Europe (DE), het samenwerkingsorgaan van Europese elektronicamerken en brancheorganisaties. Samsung TV’s, van de 2016 SUHD line-up tot de Series 6 UHD tv’s, voldoen aan de eisen van DE om het UHD TV-certificaat te mogen ontvangen. De Samsung tv’s zullen vanaf nu het Europese UHD TV-logo en het Consumer Technology Association (CTA) label dragen.

HDR- en Ultra HD-content

Daarnaast kondigt Samsung Nederland een samenwerking aan met INsight TV, onderdeel van het TV Entertainment & Reality Network (TERN). INsight TV is een wereldwijde UHD televisiezender met een passie voor content die de kijker inspireert. INsight creëert, produceert en is het enige volledige Ultra HD TV kanaal in haar genre. De programmering varieert van Adventure Reality Gameshows, Extreme Sports Reality tot Science Entertainment. INsight beschikt over een geïntegreerd VOD/OTT digitaal platform en produceert jaarlijks meer dan 200 uur originele programmering, in Ultra HD en HDR.

De partijen werken samen aan de ontwikkeling van een Video on Demand applicatie voor Samsungs Ultra HD tv’s en tv’s met HDR. De Samsung Smart TV-app geeft gebruikers in de Benelux toegang tot UHD en HDR-content. Met de samenwerking brengen Samsung en INsight TV Ultra HD in 50 frames per seconde en HDR naar de huiskamer. Jaarlijks zal meer dan 200 uur aan nieuwe, originele UHD-content verschijnen.

Bekijk ook de Samsung 2016 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.