Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert HW-K950 soundbar officieel

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 11:37 CategorieLuidsprekers

Begin dit jaar zagen we hem al voorbij komen maar vandaag is de HW-K950 soundbar met Dolby Atmos pas officieel voor Europa gelanceerd. Deze soundbar kan een Dolby Atmos-effect weergeven dankzij kleine speakers die de audio via het plafond en de muren laten reflecteren.

Samsung soundbar met Dolby Atmos

De Samsung HW-K950 heeft een 5.1.4 kanaalsysteem met in totaal 15 speakers. De speakers zijn verdeeld in de groepen main speaker set, rear speakers (twee extra draadloze speakers) en subwoofer. De soundbar projecteert geluid zowel horizontaal als verticaal, waardoor het geluid zich door de hele ruimte begeeft. In een ‘echte’ Dolby Atmos opstelling heb je onder meer luidsprekers aan het plafond hangen maar de meeste mensen zitten hier niet op te wachten. Een alternatief zijn luidsprekers die audio richting het plafond sturen en middels weerkaatsing de audio-objecten van boven de luisterpositie laten komen. Een echte soundbar kunnen we dit systeem niet noemen want je moet de twee speakers aan de achterzijde dus ook nog kwijt, plus de draadloze subwoofer.

Samsung-HW-K950

De HW-K950 is ontworpen met het beste gebruiksgemak als uitgangspunt. De soundbar biedt features die zowel Bluetooth als Wi-Fi ondersteunen. Je bestuurt het apparaat vanaf je smartphone en tablet via de Samsung Multiroom app.

Prijs en beschikbaarheid

De soundbar had voor de zomer al op de markt moeten verschijnen maar vandaag laat Samsung weten dat de speaker binnenkort naar Nederland komt, en wel voor een prijs van 1.499 euro. Hiervoor krijg je dus ook twee luidsprekers voor de achterzijde van de kamer die met elkaar gekoppeld zijn middels een kabel maar draadloos communiceren met de soundbar.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.