Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung komt nooit meer met een oled tv

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 18:38 CategorieOled tv's

Waar veel fabrikanten vandaag de dag zeggen dat oled de beeldtechniek van de toekomst is, is Samsung van mening dat we het in een andere hoek moeten zoeken. De Koreaanse fabrikant laat weten dat we nooit meer oled tv’s hoeven te verwachten, en dat is een nogal opvallende uitspraak.

Quantum dot in plaats van oled

Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat Samsung een oled tv uitbracht maar dit model was om verschillende redenen geen lang leven beschoren. Sinds die tijd focust de Koreaanse fabrikant zich weer volledig op lcd led tv’s, maar dan uitgerust met quantum dots. Dit is simpel gezegd een filter met nanokristallen, iets dat voor minder energieverbruik en levendigere kleuren zorgt. Quantom dot is en blijft de toekomst, zo liet Samsung duidelijk merken tijdens IFA 2016. Nagenoeg het hele av-deel van de booth van het bedrijf stond in het teken van de quantum dots.

Na wat discussies over de minpunten en pluspunten van zowel oled als quantum dot liet een woordvoerder van het Koreaanse bedrijf ons vandaag weten dat we nooit meer een oled tv van Samsung hoeven te verwachten. Het bedrijf zal zich niet meer focussen op organische materialen – oled staat voor Organic Light Emitting Device – en zich de komende tijd compleet richten op quantum dot. Samsung ziet nog veel meer mogelijkheden voor de techniek, met onder meer nog betere kleuren en dunnere tv’s.

Tijdens IFA 2016 hebben we natuurlijk weer een hoop oled tv’s van LG gezien en Philips toonde zijn eerste oled tv. Panasonic hield het dit jaar bij een prototype. Samsung heeft een nieuw topmodel lcd led tv aan het assortiment toegevoegd in de vorm van de KS9800 SUHD tv-serie.

 

 • Delen:

Reacties

 1. Frans Callebaut
  03 september, 2016 om 13:42

  hallo,
  ik hoor niets meer van de loewe bild7 oled tv die op de ifa ging voorgesteld worden.
  mvg,
  frans callebaut

  • Martijn Chel
   04 september, 2016 om 22:15

   Klopt. Hij stond er maar we hebben niks nieuws gehoord of gezien. We wachten nog even af.

  • Mark
   05 september, 2016 om 19:05

   De Loewe Bild 7 is vanaf eind September leverbaar en te bezichtigen bij de Loewe dealers.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.