Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Met Plex Cloud heb je geen altijd-aan-pc of NAS meer nodig

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 9:06 CategorieThuisnetwerk

Plex heeft een nieuwe optie gepresenteerd voor het streamen van je opgeslagen media: met Plex Cloud stream je vanuit de cloud. Daardoor heb je geen computer of NAS meer nodig die altijd aanstaat, omdat de bestanden allemaal online staan opgeslagen.

Met Plex Cloud stream je vanuit de cloud

Plex is een programma waarmee je bestanden kunt afspelen op een tv, computer of spelcomputer, vanuit een centraal punt zoals een oude pc of NAS die altijd aanstaat. Ook kun je die bestanden streamen naar een smart device, zoals een smartphone of tablet. Nu heeft Plex een andere optie gepresenteerd voor het streamen van je content: Plex Cloud. Met dit abonnement hoef je geen pc of NAS meer te hebben die altijd aanstaat, omdat je alle content streamt vanuit de cloud. De dienst is nu beschikbaar in bèta voor abonnementshouders.

Er zit wel een addertje onder het gras: Plex Cloud is niet gratis te gebruiken. Momenteel houdt het in dat je zestig dollar per jaar dient te betalen voor Amazon Cloud; andere cloudopslagdiensten worden helaas niet ondersteund. Ook ondersteunt Cloud zaken als DVR, Mobile Sync, DLNA en meer nog niet, maar de ontwikkelaars hebben aangegeven dat er ondertussen hard aan de dienst gewerkt wordt. Het voordeel van deze dienst is dat je geen extra hardware meer hoeft te kopen wanneer je wil beginnen met een programma als Plex.

Meer lezen?

Heb je een Xbox One? Dan kun je hier lezen hoe je Plex kunt gebruiken op de spelcomputer van Microsoft. Heb je een PlayStation 4, dan kun je hier lezen hoe Plex met die console werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.