Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 Pro hoeft je huidige PS4 niet meteen te vervangen

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 22:00 CategorieGaming

Sony heeft op woensdagavond tijdens een evenement in New York de PlayStation 4 Pro onthuld: een verbeterde versie van de huidige PS4. Maar wees gerust: je hoeft je huidige PlayStation 4 niet meteen in te ruilen als je dat niet wil, want je kunt gewoon alle games blijven spelen.

Dit is de PlayStation 4 Pro

De PlayStation 4 Pro is officieel onthuld. De verbeterde PlayStation wordt op de markt gebracht met een betere cpu, gpu en geheugen en zal ervoor zorgen dat games vloeiender dan ooit op je beeldscherm getoverd worden. De console biedt tevens ondersteuning aan voor high dynamic range en de 4K-resolutie, waar zowel oude, als nieuwe games van kunnen profiteren. Verder wordt de console voorzien van een harde schrijf van 1TB en zal de PS4 Pro vanaf 10 november te koop zijn in de winkel voor een prijs van 399 euro.

Tijdens de presentatie maakt Sony duidelijk dat het systeem ervoor zorgt dat de games er nu mooier uitzien en dat ontwikkelteams er weinig extra werk aan over zullen houden. Oudere games zullen er ook mooier uitzien, maar zijn natuurlijk niet voorzien van de 4K-resolutie – we krijgen dus te maken met upscaling, maar dat hoeft niet erg te zijn als de graphics daar beter van worden. Daarnaast is bekendgemaakt dat zowel Netflix als YouTube worden voorzien van een update op de console, voor het afspelen van 4K- en HDR-content.

Developers zijn tevens in staat de presentatie van de game aan te passen naar de televisie die je hebt staan. Heb je dus een normale hdtv, dan zal de game geoptimaliseerd kunnen worden voor jouw beeldscherm. De beelden die op het scherm van de PlayStation VR worden getoond, kunnen er ook veel mooier uit komen te zien, dankzij de verbeterde hardware aan boord. Daarvoor dienen die PSVR-spellen wel de juiste ondersteuning ingebouwd te hebben en ook dat is weer aan de ontwikkelaars om helemaal zelf in te vullen.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony PlayStation 4 Pro zal vanaf 10 november te koop zijn voor een prijs van 399 euro.

Video

In onderstaande video kondigt Sony de PlayStation 4 Pro aan.  • Delen:

Reacties

  1. PS4
    08 september, 2016 om 6:49

    Ben benieuwd hoe de betere beeldkwaliteit zichtbaar zal zijn op huidige HD TV’s, of het er echt beter uitzieg…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.