Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer kondigt nieuwe netwerk- en cd-spelers aan tijdens IFA 2016

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 10:54 CategorieMediaspelers

Pioneer heeft tijdens de IFA in Berlijn drie nieuwe producten aangekondigd. Het gaat hier om een netwerkspeler en twee cd-spelers. De netwerkspeler is voorzien van wifi, bluetooth en ondersteuning voor enkele muziekstreamingdiensten, zoals Google Cast, Spotify, Tidal en Deezer.

Drie nieuwe producten van Pioneer

Fabrikant Pioneer heeft drie nieuwe producten aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn. Die beurs is nu gaande en duurt nog tot en met 7 september. Eén van die drie nieuwe apparaten is een netwerkspeler genaamd N-30AE. Dit is de eerste speler van het bedrijf die dual-band wifi ondersteunt (zowel 2,4Ghz als 5Ghz dus). Ook is er bluetooth aanwezig en ondersteunt het apparaat muziekstreamingdiensten en -services, zoals Google Cast, Spotify, Tidal en Deezer. Ook speelt het alle high-res audio af vanaf je pc of smart device.

Dat gebeurt via de gratis te downloaden applicatie. Zowel aan de voor- als achterkant zitten usb-type-a-poorten, waardoor je ook in staat bent muziek van een externe bron aan te sluiten. In de toekomst zal er ook een update verschijnen, waarmee het mogelijk wordt elke gekoppelde harde schijf om te toveren tot een NAS, waardoor de speler in een muziekserver verandert voor je netwerk. Wil je meer lezen over een NAS? Dan kun je terecht in ons uitgebreide achtergrondartikel, waarin je leest wat dat precies is en wat je er zoal mee kunt.

De twee cd-spelers, met de namen PD-10AE en PD-30AE, bieden een stille ervaring aan en ondersteunen 24-bit/192kHz DAC (digital-to-analogue converter). De PD-30AE heeft nog een extra troef in handen: dat apparaat wordt voorzien van optische en coaxiale audiopoorten. Ook is er een koptelefoonaansluiting aanwezig. Het is nog niet bekend wanneer de apparaten precies in Nederland zullen verschijnen en tegen welke prijs. De netwerkspeler kost 536 euro, de cd-spelers respectievelijk 238 en 334 euro (omgerekend).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.