Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips voegt enkele nieuwe tv’s aan 2016 line-up toe

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 16:08 CategorieLcd en led tv's

Philips heeft vandaag tijdens IFA 2016 zijn nieuwste producten aan het publiek getoond. Op het gebied van tv hebben we natuurlijk de eerste oled tv van het bedrijf voorbij zien komen maar dat was eigenlijk het enige hoogtepunt wat av betreft. In tegenstelling tot eerdere jaren worden er in het laatste kwartaal niet veel nieuwe modellen uitgebracht.

TP Vision, het bedrijf dat de Philips tv’s voor zijn rekening neemt, komt eigenlijk maar met twee nieuwe tv’s, als aanvulling op het begin dit jaar gelanceerde assortiment. Het betreft twee instapmodellen; de 5301-serie en de 4131-serie. Beide series komen met de full hd-resolutie en een 200 ppi beeldtechniek. De 5301-serie tv’s zijn daarnaast ook smart tv’s met toegang tot internet apps. Hieronder vind je een kort overzicht van de complete line-up.

Philips-2016-tv-nieuw-1

Philips 4000-serie

De Philips TV 4000-serie is ondersteunt nu HEVC (High Efficiency Video Coding) broadcast, een nieuwe standaard voor compressie van (4K) videocontent die steeds meer gebruikt wordt. De modellen uit deze serie hebben een performance rating van 200 PPI (Picture Performance Index) en beschikken over Digital Crystal Clear-beeldverwerking, twee HDMI-poorten en een USB 2.0-aansluiting. Verder beschikken de nieuwe instapmodellen van de 4000-serie over geïntegreerde opties voor satelliet- en terrestrische-tuners-opties.

Philips 5000-serie

De 5000-serie – met Smart TV-functionaliteit en enkele modellen met Android – onderscheidt de 5000-serie zich van de 4000-serie door betere prestaties en uitgesprokener design. 

De Philips 5231 is een witte 24-inch tv met een ingebouwde 16 Watt 2.1 Bluetooth-speaker (2 x 4 Watt en 1 x 8 Watt sub), die ook door andere apparaten kan worden gebruikt om muziek te streamen.

Philips-2016-tv-nieuw-2

De onlangs geïntroduceerde 5301 is een Philips Smart TV met ondersteuning voor de HEVC broadcast-standaard. De top van de 5000-serie wordt gevormd door 5501-modellen, de eerste Android-tv’s in TP Visions aanbod voor 2016. De modellen beschikken over een dual-core processor, 8GB uitbreidbaar geheugen en wifi.

Philips 6000-serie

De 6000-serie biedt een brede selectie aan Ultra HD-producten en is de eerste serie in het aanbod van 2016 met HDR-prestaties en Philips Ambilight. Het Android TV-platform is sterk vertegenwoordigd. De Android-tv’s beschikken over een quad-core processor, 8 of 16GB uitbreidbaar geheugen en een afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord.

De toestellen in de 6500-reeks zijn uitgerust met high-end chipsets, Pixel Precise Ultra HD-beeldverwerking, het Perfect Natural Motion-systeem en 100Hz panelen. Het ‘zwevende’ design is nauw verwant aan de high-end modellen van Philips.

Philips 7000-serie

De 7000-serie onderscheidt zich door hoogwaardig Europees design, panelen met een breed kleurenspectrum, 3-zijdig Ambilight, quad-core processors en een intern geheugen van 16GB. Het 2.1 geluidssystemen aan de achterzijde is voorzien van gepatenteerde Triple ring-technologie met een geïntegreerde baspoort. De 7181 voert de geluidsbeleving nog een stapje verder met een aparte 15 Watt soundbar aan de voorzijde. 

Het topmodel van de 7000-serie is de in geborsteld en gepolijst donker aluminium uitgevoerde 7601, met veel technologieën uit de 9000-serie. Een van die technologieën is ‘local 2D dimming’ via 128 onafhankelijke LED-segmenten, met een maximale lichtopbrengst van 700 Nit, goed voor de HDR Premium-status. Dankzij Philips Premium Colour reproduceert de 7601 maar liefst 2250 biljoen kleuren. In combinatie met Perfect Pixel HD Ultra zorgt dit voor een score van 2600 op de Picture Performance Index. 

Philips 8000-serie

De 8000-serie wordt gevormd door premium-modellen zoals de 8601, met een 2 x 10 Watt geluidssysteem met 16 neodymium-drivers in afneembare luidsprekers. Optioneel kunnen meerdere speakers worden aagesloten. De 8601, uitgevoerd in verchroomd en geborsteld aluminium, rust op een verchroomde boogvoet. De toepassing van Ambilight bereikt een nieuw hoogtepunt op de 65-inch 8901 AmbiLux, met negen pico-projectors die kleuren en content op de achterwand projecteren.

Philips 65PUS8901-review-Ambilux-2

Philips 55POS901F

Het topmodel van TP Vision voor 2016 is de 55POS901F, de eerste OLED-tv van Philips. De Perfect Pixel Ultra HD Engine combineert de technologieën Ultra resolution, Perfect Contrast en Perfect Natural Motion met het Perfect Colour-systeem en een 17 bit kleurenbooster voor scherpe beelden, vloeiende beweging en meer dan van 2250 biljoen kleuren. Het resultaat is een score van 3800 PPI met een piek in de lichtopbrengst van 501 Nit, goed voor het predicaat HDR Perfect. 

Philips-901F-oled-tv

De beeld- en geluidsbeleving worden versterkt door middel van 3-zijdige Ambilight en een 30 Watt 6.1 geluidssysteem met een geïntegreerde soundbar aan de voorzijde en Triple ring-technologie met geïntegreerde baspoort aan de achterzijde.

Bekijk de complete Philips 2016 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.