Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips 55POS901F: Ultra hd oled tv met Ambilight

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 14:14 CategorieOled tv's

TP Vision heeft tijdens IFA 2016 zijn eerste Philips oled tv gepresenteerd. De tv heeft een formaat van 55-inch (en later ook 65-inch), beschikt over de hoge 4K Ultra HD-resolutie en komt met Ambilight-verlichting aan drie zijden. De modellen worden in november op de Nederlandse markt verwacht.

Philips 55POS901F oled tv

De nieuwe tv biedt volgens TP Vision een optimale combinatie van oled (Organic LED) -technologie met de Philips Perfect Pixel Ultra HD-engine. Dit resulteert in een beeldkwaliteit van 3800 PPI (Picture Performance Index). De engine heeft een rekenkracht van 4 miljard pixels, wat het systeem in staat stelt om elke afzonderlijke pixel voortdurend te monitoren en aan te passen qua scherpte en helderheid, waardoor fijnere lijnen en scherpere details ontstaan. Ook bevat de engine een Ultra Resolution-functie die beelden van iedere bron converteert naar Ultra-HD-niveau.

Het brede kleurenspectrum van oled en het Perfect Color-systeem van Philips, met een 17-bits kleurenbooster en slimme kleurenverwerking (99 procent DCI-P3 Wide Color Gamut – WCG), maakt het mogelijk om ruim 2250 miljard kleuren weer te geven. De Perfect Natural Motion-technologie van Philips wordt gebruikt om extra frames te interpoleren en toe te voegen, waardoor snel bewegende beelden vloeiend worden weergegeven. Het contrast is volgens de fabrikant verbeterd met behulp van het Perfect Contrast-systeem met Local Contrast-verwerking, in combinatie met Micro Dimming Perfect.

Philips-901F-oled-tv-2

Natuurijk is ook HDR-ondersteuning aanwezig, met een maximale helderheid van 540 nits. Om de drie zijden van de tv heen is Ambilight geplaatst waardoor je je als kijker in de film of serie moet wanen. Als smart tv-platform is Android TV weer gebruikt.

De 55POS901F beschikt over een 30 Watt 6.1 geluidssysteem, met aan de voorzijde zes drivers in een slanke, geïntegreerde soundbar voor de midden- en hoge tonen. Deze soundbar is niet afneembaar. Voor de lage tonen bevindt zich de achterzijde bevindt een Triple Ring-luidspreker met geïntegreerde baspoort. De standaard, vormgegeven middels kleine metalen voetjes, maakt het geheel af. 

Prijs en beschikbaarheid

De 55-inch (en later 65-inch) 55POS901F flatscreen oled tv van Philips wordt in november op de markt verwacht. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. dinand
  08 september, 2016 om 15:14

  Jullie melden hier dat er later een 65 inch oled mischien wel de 65POS901C (Curved) wordt gepresenteerd, waarop is jullie info gebasseerd?
  Alle info, ook op de IFA zelf, waar ik zelf het betreffende weekend was, is dat voor Europa slechts de 55 inch komt? Heb hier zelfs nog met een Chinese deskundige van TPV over gehad, en hem gezien alle andere concerentie erop gewezen toch ook met deze 65 inch Oled Curved in Europa uit te komen. Zie de Oleds in 65 inch van onder andere: Metz, Loewe, Hisense, LG en in voorjaar een nieuwe Panasonic 65 of misschien een 75 inch Oled.
  Dus als ze niet de markt helemaal willen missen… uitbrengen die 65 inch 901C!!

  • Martijn Chel
   09 september, 2016 om 0:07

   Een vertegenwoordiger van TP Vision Nederland liet ons dit weten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.