Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Originele PlayStation 4 en Slim krijgen ook HDR-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2016, 9:42 CategorieGaming

Sony heeft bevestigd dat de originele PlayStation 4 en het Slim-model volgende week ook worden voorzien van HDR-ondersteuning. Dat betekent dat je films en series kunt streamen in een veel betere kwaliteit dan je nu gewend bent — mits je televisie dat ondersteunt, natuurlijk.

HDR komt ook naar de originele PlayStation 4

Sony heeft gisteren een hoop aangekondigd. Zo hebben we eindelijk de PlayStation 4 Pro en de Slim voorbij zien komen. Later kwam echter naar buiten dat de Pro geen ondersteuning aanbiedt voor 4K Blu-ray’s, omdat er gekozen is voor een reguliere Blu-ray-speler aan boord. Wel is er nog goed nieuws te melden voor PS4-eigenaars die niet meteen van plan zijn te upgraden. Het originele model wordt namelijk – net als de Slim – voorzien van ondersteuning voor HDR, high dynamic range. En dat levert een mooier beeld op.

De support wordt volgende week toegevoegd middels een update. Om er optimaal gebruik van te maken, dien je wel een televisie te hebben die HDR ondersteunt. High dynamic range kan een hoger niveau helderheid weergeven en beschikt over een hoger contrast (helderder wit en dieper zwart maar ook meer gradaties daar tussenin waardoor bijvoorbeeld meer details in donkere delen verschijnen). Het is nog geen 4K natuurlijk, maar het levert wel mooiere beelden op. Nu is het nog de vraagt: gaat Sony voor Dolby Vision of HDR10? Wij gaan uit van het laatste.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.