Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oppo UDP-203 Ultra HD Blu-ray speler officieel en toch iets duurder

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2016, 16:59 CategorieBlu-ray

Na een teaser en een aantal geruchten is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van Oppo officieel gepresenteerd. De UDP-203 wordt helaas iets duurder dan de verwachtte 499 euro maar moet wel de beste beeld- en audiokwaliteit verzorgen.

Oppo UDP-203

De Oppo UDP-203 is de eerste Ultra HD Blu-ray speler van het bedrijf. De speler moet de concurrentie aangaan met de Samsung UBD-K8500 en Panasonic DMP-UB900 en DMP-UB700. Kijkend naar de specificaties wordt het een direct concurrent van de modellen die Panasonic uitgebracht heeft.

Oppo-udp-203

De Ultra HD Blu-ray speler is voorzien van ondersteuning voor high dynamic range (HDR), met vanuit de doos HDR10 en later Dolby Vision middels een firmware-update. Ook beschikt de speler over twee hdmi-uitgangen, een 7.1-kanaals analoge output en twee usb-poorten. Daarnaast komt de UDP-203 met ondersteuning voor hoge resolutie audio, en is hiervoor voorzien van een 32-bit 8-kanaals dac die ondersteuning biedt voor FLAC, WAV, 2-kanaals DSD256 en meerkanaals DSD64/128 bestanden.

Prijs en beschikbaarheid

De Oppo UDP-203 komt waarschijnlijk voor een prijs van 799 euro in de Nederlandse schappen te liggen. De lancering moet eind dit jaar plaatsvinden. Er gaan overigens ook geruchten over een nog iets geavanceerdere versie; de UDP-205. Hierover is echter nog weinig bekend.

Lees ook onze uitgebreide review van de Oppo UDP-203.  • Delen:

Reacties

  1. frans
    30 september, 2016 om 14:56

    Dat had ik al verwacht dat hij duurder zou kunnen zijn al met al ziet hij er mooi strak en degelijk zal hij wel zijn alles wat ze maken ziet er goed uit. Ik wacht het wel af wanneer hij komt en hoop dat jullie hem gaan testen. Oppo heeft verstand van wat beeld en geluid moet zijn. Alleen de winkels lopen nog achter met hun UHD bluerays en de verkoop ervan ik vind dat er nog veel te veel dvd worden gemaakt dat is gewoon troep vergeleken met blureay.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.