Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oppo UDP-203 kan de eerste UHD Blu-ray-speler met Dolby Vision worden

Geschreven door
Geplaatst op22 september 2016, 12:16 CategorieBlu-ray

De Oppo UDP-203 Ultra HD Blu-ray-speler zou zomaar de eerste UHD Blu-ray-speler kunnen zijn die Dolby Vision ondersteunt. Het apparaat is in staat de technologie te ondersteunen en wacht nu op de certificatie van Dolby.

Oppo UDP-203 met Dolby Vision

De UDP-203 is de eerste Ultra HD Blu-ray-speler van het merk Oppo. De speler kwam vorige week al in het nieuws, toen die werd getoond aan enkele journalisten. Later zal er nog een betere versie van deze speler op de markt worden gebracht, de 205, en beide spelers zijn capabel genoeg om zowel HDR10 als Dolby Vision af te spelen. Hiervoor maakt de fabrikant gebruik van een speciale chip van MediaTek (de quadcore OP8591) en hoopt dat de ondersteuning voor Dolby Vision dit jaar nog kan worden uitgebracht middels een firmware-update.

Maar op dit moment wacht Oppo nog op de certificatie van Dolby zelf en dat kan nog wat tijd kosten. Daardoor kan het zijn dat de support op een later moment wordt toegevoegd, maar daar kan nu nog niet echt iets over worden gezegd. Over MediaTek gesproken: het bedrijf maakt ook speciale chips voor smart tv’s, waaronder die met Android TV. De verwachting is dat de tv’s met Android TV die volgend jaar met de chip van MediaTek verschijnen, ondersteuning zullen aanbieden voor Dolby Vision. Check ook ons achtergrondartikel over de standaard van Dolby.

Lees ook onze uitgebreide review van de Oppo UDP-203. • Delen:

Reacties

 1. frans
  23 september, 2016 om 8:43

  In deze speler ben ik geintreseert lijkt met beste keusor nu wacht het af

 2. Annunaki
  25 september, 2016 om 22:32

  Ik wacht wie deze gaat leveren. Zie er nog weinig in de winkels. Wel de discussie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.