Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Ziggo komt met 4K Ultra HD settopbox

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2016, 10:42 CategorieDigitale tv

Nu het merendeel van de tv’s in de winkels voorzien is van de 4K Ultra HD-resolutie, de eerste Ultra HD Blu-ray spelers een feit zijn en we langzaam aan ook meer Ultra HD-content zien, is het tijd voor tv-providers om met hun tijd mee te gaan. Eerder deze zomer liet KPN al weten met een 4K Ultra HD-settopbox te komen en nu is het de beurt aan Ziggo.

Het moederbedrijf van Ziggo, Liberty Global, heeft tijdens een bijeenkomst in Amsterdam laten weten dat er aan een nieuwe settopbox gewerkt wordt die de hoge 4K-resolutie ondersteunt. Wat we precies van de decoder mogen verwachten is nog niet duidelijk, maar hoogstwaarschijnlijk is de settopbox uitgerust met ondersteuning voor het streamen van 4K-materiaal van diensten als Netflix. Voorlopig hoeven we immers geen Nederlandse tv-zender te verwachten die de resolutie verhoogt.

De settopbox van Ziggo, waarschijnlijk een nieuwe versie van de Horizon, moet volgend jaar geïntroduceerd worden. KPN heeft al een 4K-decoder uitgerold en laat momenteel 1000 klanten met het apparaat werken. Als de test slaagt zal KPN ook volgend jaar met een brede uitrol beginnen.

Overigens heeft Ziggo deze week ook laten weten dat de Netflix-app voortaan beschikbaar zal zijn op de Horizon mediabox. De applicatie van de streamingdienst moet voor het einde van dit jaar verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Pete0603
  15 september, 2016 om 21:54

  Volgens mij hebbeb al die slimme TVs tegenwoordig de netflix app standaard ingebouwd. Anders via de Chromast. Zinloos dus…

  Op youtube is ook 4k content te vinden. Niets voor nodig. Tsja… BEHALVE DAN EEN HEUSE ECHTE 4K OLED MET HDR10, DOLBY VISION, HLG, REC.709, DCI-P3, INFINITE CONTRAST, TRUE BLACK, 3D, REC. 2020, OPTIE 8K!, en dan als hetedven kan 77inch.

  Dan mats ik julie! Inzameling?

 2. frans
  16 september, 2016 om 11:36

  Ben het eens met hier boven veel beloven maar weinig uitvoeren en je weer iets laten aanschaffen wat je weer na een paar kan dumpen over duurzaamheid gesproken. Maak is wat blijft en goed is en betaalbaar.

 3. Manfred
  07 oktober, 2016 om 12:13

  Laten we het nog eenvoudiger houden, waarom een decoder?
  De TV heeft al en kanalenkiezer welke soms beter is dan de meeste decoders of CI+.
  O ja, met een decoder heb je betaald voor een kanalenkiezer welke je niet gebruikt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.