Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX zet Nintendo terug in de race van spelcomputers’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2016, 9:21 CategorieGaming

De ceo van Ubisoft heeft laten weten dat de Nintendo NX ‘Nintendo terug in de race’ brengt. Het systeem moet al in maart verschijnen, maar tot op heden heeft Nintendo er nog maar weinig over losgelaten. Nu zijn wij benieuwd wat de ceo gezien heeft, wat wij later te zien krijgen.

Ubisoft staat in elk geval achter de Nintendo NX

Hoewel Nintendo zelf al het één en ander of de Nintendo NX heeft gezet, weten we eigenlijk nog maar weinig over het apparaat. Wel zijn er al enkele patenten en geruchten verschenen, waarvan we niet echt weten wat we er nu mee aanmoeten. Zonder bevestiging van Nintendo gaan gamers zelf fantaseren over hoe het product er uiteindelijk uit komt te zien en één van die concepten vind je bijvoorbeeld op de bovenstaande afbeelding. De Ubisoft-ceo heeft in elk geval genoeg van de console gezien om een opvallende uitspraak te doen.

Yves Guillemot, bestuursvoorzitter van Ubisoft, heeft namelijk het volgende gezegd over het apparaat, tijdens een vergadering met investeerders.

I believe Nintendo will be back in the race with the NX.

Het is een korte quote, maar ook een belangrijke. Om ervoor te zorgen dat de NX interessant wordt voor gamers en andere consumenten, heeft Nintendo de ondersteuning van andere ontwikkelaars nodig. Nintendo-spellen zijn doorgaans uniek en tof genoeg om de aankoop van een console te rechtvaardigen, maar daar zal Nintendo het op de lange termijn helaas niet mee gaan redden.

Eerder zei Guillemot al het volgende over de Nintendo NX.

The new Nintendo [gaming system] is a fantastic machine. It’s really a new approach. It’s really Nintendo — coming with something new again. We love it.

Nu zijn wij heel benieuwd wat de beste man, als ceo van één van de meest succesvolle speluitgevers van dit moment, heeft gezien — en wij nog niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.