Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe Chromecast Ultra te zien op gelekte foto’

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 8:54 CategorieMediaspelers

Er is een afbeelding gelekt waarop we mogelijk voor het eerst de nieuwe Chromecast te zien krijgen, namelijk de Chromecast Ultra. Over de hdmi-dongle wordt gezegd dat die onder meer 4K zal ondersteunen. De prijs ligt ook flink hoger.

Is dit de nieuwe Chromecast Ultra?

Op 4 oktober zal Google een presentatie houden over de aankomende hardware van het bedrijf. Naast de nieuwe Chromecast Ultra, verwachten we ook dat er nieuwe smartphones (Google Pixel en Google Pixel XL) worden aangekondigd en meer over smart home-producten (Google Home) te weten zullen komen. De nieuwe Chromecast is nu waarschijnlijk ook al vroegtijdig gelekt en te zien op de bovenstaande foto (hieronder is de foto iets groter weergeven). Evan Blass, een bekende internetlekker, heeft de afbeelding online gezet.

De Chromecast Ultra ziet er hetzelfde uit als de Chromecast van nu, inclusief een magneet die de hdmi-kabel ana de achterkant moet vasthouden. Er is geen Chrome-logo zichtbaar en in plaats daarvan krijgen we te maken met een subtiele G. Wanneer de dongle wordt gelanceerd, dan zal firmware 1.21 worden meegegeven. Wanneer je die nu zou downloaden naar je huidige Chromecast, dan zie je dat daar alle verwijzingen naar het Chrome-merk zijn verwijderd. Daarnaast is er een knopje te zien op de hardware, voor onbekende doeleinden.

De verwachting is dat Chromecast Ultra zo’n 69 dollar zal kosten (en waarschijnlijk ook 69 euro), wat meer dan het dubbele is dan je nu betaalt voor de hardware. De oude Chromecast zou naast de Ultra-versie worden blijven verkocht, aangezien nog niet iedereen een 4K-tv heeft.

chromecast-ultra-foto-lek

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.