Loewe komt in 2017 met een Ultra HD Blu-ray speler

29 september 2016 1 Minuut 2 Reacties
Loewe-bild-9-oled-tv

Waar we nieuws van partijen als LG of Philips zouden verwachten zijn het echter de kleinere en meer premium av-fabrikanten die zich in de Ultra HD Blu-ray-strijd willen mengen. Na Oppo laat nu ook Loewe weten aan een Ultra HD Blu-ray speler te werken. Dit nog naamloze model moet in 2017 verschijnen.

Ultra HD Blu-ray-markt traag van start

Begin dit jaar is de markt voor Ultra HD Blu-ray opengebroken door Panasonic en Samsung, die respectievelijk de DMP-UB900 en UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray spelers lanceerden. Daarna was het lange tijd stil, totdat Panasonic deze maand de DMP-UB700 als goedkoper model aankondigde. Daarna liet alleen Sony nog van zich horen met een premium speler die eigenlijk niet eens voor consumenten bedoeld is. Het is dus nog wat mater gesteld met het aanbod.

Loewe kondigt eerste model aan

We hadden op dit gebied de afgelopen weken – met name tijdens IFA 2016 – nieuws van onder meer Sony, LG, Philips en Samsung verwacht maar het zijn de kleinere av-fabrikanten die op Ultra HD Blu-ray inzetten. Eerder deze maand kondigde Oppo zijn eerste model officieel aan en nu is het de beurt aan Loewe. We weten nog maar weinig van de speler van Loewe maar het gaat om een Ultra HD Blu-ray speler en de lancering moet begin 2017 plaatsvinden. Dit maakte het Duitse bedrijf bekend tijdens de Franse presentatie van de bild 7 oled tv. Ook op het gebied van beeld wil Loewe dus laten zien voorop te lopen.

Reacties (2)