Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt in 2017 ook met quantum dot tv’s

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 9:25 CategorieLcd en led tv's

LG focust zich op dit moment met name op oled tv’s en Samsung geeft aan zich alleen maar met quantom dot tv’s bezig te willen houden. Toch ziet LG ook het voordeel van quantum dot want het bedrijf zal volgend jaar lcd tv’s met quantum dots op de markt brengen.

LG komt met quantum dot tv’s

De quantum dot-techniek wordt door Samsung al in verschillende middenklasse en high-end tv’s gebruikt, en de Koreaanse fabrikant ziet meer in deze techniek dan in de oled-techniek van LG. LG zelf blijft oled gebruiken voor de high-end modellen maar wil volgend jaar ook lcd led tv’s met quantom dots uitrusten om zo premium modellen tegen een lagere prijs te kunnen aanbieden.

LG geeft tegenover de Korea Herald aan dat de quantum dot tv’s goedkoper worden dan de oled tv’s. Dit zou betekenen dat we premium lcd-modellen voor prijzen van rond de 2.000 euro kunnen verwachten. De oled tv’s van LG variëren in prijs van zo’n 2.000 euro tot meer dan 10.000 euro.

Quantum dots zijn nanokristallen die verschillende kleuren kunnen weergeven en als filter voor het backlight van de tv geplaatst worden. Dit filter zorgt vervolgens voor een betere kleurweergave en een lager energieverbruik. De ontwikkeling zorgt ervoor dat het gat tussen oled en lcd iets kleiner wordt.

LG heeft ook aangegeven begin volgend jaar tijdens CES 2017 een nieuw hardwareplatform voor oled tv’s te zullen tonen. Wat we hier precies van kunnen verwachten is nog onduidelijk.

Bekijk ook de complete Samsung 2016 lcd led tv line-up en de LG 2016 oled tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.