Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IFA Techtas review: Teufel Rockster XS bluetooth-speaker

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 15:55 CategorieGesponsord

Wat is een reis nou zonder muziek? Tijdens onze werkzaamheden in Berlijn genieten we ondertussen van het geluid van de Teufel Rockster XS. Deze handige bluetooth-speaker geeft een prachtig geluid af.

Dit is de Teufel Rockster XS

Laat je niet misleiden door de XS in de naam van de Teufel Rockster XS. Het mag wellicht staan voor Extra Small, maar dat gaat alleen op voor het formaat van de bluetooth-speaker. Het geluid dat namelijk uit de hardware geperst wordt, is gerust XL te noemen. Tijdens onze lange werkdagen in Berlijn – en op de spaarzame momenten dat we even tijd voor onszelf hebben – hebben we de Rockster XS gebruikt om de ruimte van ons appartement te vullen met een kraakhelder geluid en een fantastisch basgeluid.

Je koppelt de Teufel Rockster XS middels bluetooth aan je smartphone of tablet en kan daarna zelf bepalen welke muziekstreamingdienst je wil gebruiken. Of je speelt de muziek af die je lokaal opgeslagen hebt op je pc of smart device. Je computer of laptop hoeft daarvoor niet eens bluetooth te hebben. Heb je namelijk een audiokabel bij je, dan kun je die in de Rockster XS en je pc pluggen en direct muziek afspelen. Dat betekent wel dat je daarna de speaker op z’n zij moet leggen, omdat die aansluiting aan de onderkant zit.

teufel-rockster-xs-2

Rechtop en op z’n zij

Tenminste, we zeggen ‘onderkant’, omdat het logo van Teufel dan op z’n zij staat. Wanneer je de speaker rechtop zet, met de aan- en uitknop en de audiokabelaansluiting naar beneden toe, dan staat de speaker rechtop. Bovenop vind je enkele knoppen terug, zoals de bluetooth-knop. Wanneer je die indrukt en je zet ook bluetooth aan op je smart device, dan is de koppeling zo gemaakt. Daarnaast kun je de muziek pauzeren en weer afspelen en de volume omhoog en omlaag doen, direct vanaf de speaker. Daar heb je je phone niet voor nodig.

Naast het feit dat de speaker dus enorm goed klinkt en met gemák een kamer kan vullen (we zitten hem bewust niet heel hard voor de buren), biedt het apparaatje dus ook enorm wat gebruikersgemak. Juist vanwege de twee aansluitingsmogelijkheden ben je niet verplicht om jezelf aan te passen aan het apparaat. Jij bepaalt wat je doet: of je gebruikt bluetooth, of de audiokabel. Soms is een audiokabel gebruiken de beste optie, voor het moment dat je je accu wil besparen van je smart device. Muziek afspelen of streamen is al zwaar genoeg.

teufel-rockster-xs-3

Buiten en tijdens het douchen

Hoge tonen komen mooi door, het middensegment wordt heel mooi weergeven en ook het basgeluid komt met gemak door. Wanneer je nu op zoek bent naar een bluetooth-speaker, dan doe je jezelf echt een plezier om voor de Teufel XS te gaan. Dat het geluid zo goed doorkomt, heeft te maken met het design en de materialen die gebruikt zijn voor de speaker. De behuizing is van massief aluminium gemaakt en daardoor weegt hij ook behoorlijk wat – om over de rubberen randen aan de zijkant nog maar te zwijgen. Maar het ziet er ook tof uit.

Je kunt de speaker ook gewoon buiten gebruiken of wanneer je gaat douchen. De Rockster XS kan namelijk tegen een stootje (lange leve die rubberen randen) en is spatwaterdicht. Is er ook een nadeel? Ja, er is geen mogelijkheid om op de speaker zelf van nummer te wisselen. Maar wanneer je shuffle aan hebt staan of juist een compleet album wil beluisteren, dan maakt het toch niet zo uit. De Teufel Rockster XS is wat ons betreft een ideale reispartner waar je wat aan hebt in de tijden dat je werkt en van je vrije tijd geniet.

teufel-rockster-xs-4

Prijs en beschikbaarheid

Stereo Connect maakt het mogelijk om twee Rockster XS aan te sluiten en met Bluetooth met elkaar te verbinden. De Party Modus koppelt twee smartphones of tablets met elkaar, waardoor men verschillende playlists met elkaar kan mixen. Ook is de speaker dus uitgerust met Bluetooth 4.0 met aptX-codec en zorgt nfc ervoor dat er een makkelijke en snelle koppeling met smartphone of tablet gemaakt kan worden. De Rockster XS wordt geleverd met een usb-kabel en stroomkabel en is verkrijgbaar op teufelaudio.nl voor 179,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.