HBO per 1 januari niet meer in Nederland (update)

29 september 2016 1 Minuut 2 Reacties
hbo-logo

HBO heeft er plots voor gekozen om te stoppen in Nederland. De zender met daarop onder andere Game of Thrones is per 1 januari 2017 niet meer te zien.

Slecht nieuws voor de Nederlandse fans van Home Box Office, oftewel HBO. Vanaf 1 januari 2017 is de dienst namelijk niet meer beschikbaar in Nederland. Dat is het nieuws dat een woordvoerder van het betaalkabeltelevisienetwerk op woensdag naar buiten heeft gebracht. Liefhebbers die een abonnement hebben op HBO, kunnen in het nieuwe jaar niet meer rekenen op de zender.

HBO per 1 januari niet meer in Nederland

Update: HBO heeft inmiddels laten weten films en series van de dienst, zoals Game of Thrones, via een andere dienst te willen uitzenden. De reden achter het stoppen van de videostreamingdienst, is niet geheel duidelijk. Zowel de dienst als zijn eigenaar geven hiervoor ‘zakelijke redenen’ op.

Origineel bericht van 28 september: Onder andere De Telegraaf heeft een bericht naar buiten gebracht waarin we zien dat HBO Nederland vanaf 1 januari stopt met uitzenden. Desondanks zouden fans uit Nederland wel nog op een legale manier kunnen kijken naar een serie als Game of Thrones. Hoe dat er precies uit gaat zien en via welke weg dat mogelijk gaat worden, is echter nog even de vraag.

Ziggo is in ieder geval een dochterbedrijf van Liberty Global en laat die laatstgenoemde partij nou net deels eigenaar zijn van HBO Nederland. Nederlanders kunnen binnenkort dus nog altijd genieten van Game of Thrones, alleen gaat dat wel op een andere manier dan via de vertrouwde weg. Volgens De Telegraaf kunnen we in november meer nieuws verwachten over de manier waarop we series van het netwerk kunnen blijven bekijken. Het is overigens niet bekend wat de reden is van het stoppen van de zender in Nederland.

Reacties (2)