Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hands-on met PlayStation VR: de virtual reality-bril voor de PS4

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2016, 13:27 CategorieGaming

In oktober verschijnt de PlayStation VR voor PlayStation 4. In dit artikel lees je over onze ervaringen met de virtual reality-bril. In dit artikel leggen we uit hoe je de bril opzet en waar je zoal rekening mee moet houden.

Dit is de PlayStation VR

PlayStation VR (PSVR) is de virtual reality-bril voor de PlayStation 4. Wanneer je de vr-bril aan de spelcomputer koppelt, dan kun je er een aantal dingen mee. Zo kun je virtual reality-games in de huiskamer spelen, zonder de aanschaf van een dure computer. Concurrerende vr-brillen, zoals de Oculus Rift en de HTC Vive, zijn al aan de prijzige kant en vereisen ook high-end hardware om vloeiend te kunnen draaien. De PSVR dus niet. Ja, 399 euro is nog steeds een hoop geld, maar niet voor een high-end virtual reality-bril.

playstation-vr-foto-4

Voordat je de PSVR echter op kunt doen, dien je met een aantal dingen rekening te houden. Je kunt de bril namelijk precies instellen naar de grootte van je hoofd. Zo is er een draaiknop aanwezig waarmee je diepte van de houder aanpast. Wanneer je de bril hebt opgedaan dan kun je zelf – of iemand anders – aan de cirkel draaien, waardoor die goed en strak om je hoofd zit. Ook is er nog een knopje aan de voorkant waarmee je de bril dichterbij of juist iets verder weg kunt plaatsen van je gezicht. Daardoor past de PSVR bijna iedereen wel.

Lees snel verder

Natuurlijk is dit pas het begin van onze hands-on. Wil je de rest van het artikel lezen? Dan kun je terecht op Wearables Magazine. • Delen:

Reacties

 1. Boender
  03 september, 2016 om 13:35

  Lol handson zonder inhoud

  • Wesley Akkerman
   03 september, 2016 om 13:36

   Als je ff op de link klikt, kun je de rest van het artikel lezen! 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.