Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Grundig presenteert eerste oled tv

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2016, 10:34 CategorieOled tv's

Langzaam maar zeker zien we steeds meer fabrikanten die in oled stappen. Na LG, de fabrikant die ook verantwoordelijk is voor de productie van alle panelen, zien we nu onder meer Philips, Loewe, Skyworth en Grundig de markt betreden. Grundig introduceerde afgelopen week een 65-inch model, genaamd de 65VLO9790.

Grundig komt met oled tv

De eerste oled tv van Grundig maakt gebruik van een oled-paneel van LG en beschikt dan ook over alle bekende features. De tv heeft een formaat van 65-inch en komt onder meer met de 4K Ultra HD-resolutie, ondersteuning voor HDR (high dynamic range) en een twin-tuner. De tv is voorzien van een aluminium frame en standaard en kan dankzij de hevc- en vp9-codecs 4K-materiaal van nagenoeg elke bron weergeven. Ook is passieve 3D-weergave aanwezig en acht speakerunits leveren een vermogen van in totaal 60 Watt. WiFi verzorgt toegang tot het smart tv-platform en diverse streamingapps.

Prijs en beschikbaarheid

De Grundig 65VLO9790 moet in de herfst naar Europa komen. Of Nederland ook aangedaan wordt is nog niet duidelijk. De prijs van de oled tv ligt waarschijnlijk rond de 6.500 euro, wat vergelijkbaar is met de modellen van de concurrentie.

Bekijk ook onze eerste ervaringen met de eerste oled tv van Philips, de 901F.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.