Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bowers & Wilkins en Mutrox introduceren stijlvol Soundframe

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2016, 13:01 CategorieLuidsprekers

Bowers & Wilkins heeft afgelopen week samen met het Nederlandse Mutrox een interessant nieuw concept gepresenteerd. De Britse luidsprekerfabrikant voegt zijn premium inbouwspeakers samen met een akoestisch frame dat door Mutrox ontwikkeld is. Het resultaat; een stijlvol Soundframe dat elke huiskamer van verborgen hifi-geluid kan voorzien.

Soundframe met Bowers & Wilkins speakers

Het Soundframe is een product van het Nederlandse Mutrox, een bedrijf dat zich al jaren richt op de perfecte akoestiek voor home cinema- en hifi-ruimten. Ronald Bout en Erik Pleijsier, eigenaren van het bedrijf, vertellen al een aantal jaar met het idee voor een Soundframe rond te lopen maar pas toen Bowers & Wilkins de nieuwste generatie Cinema 7 inbouwspeakers presenteerde kwam het echt van de grond. Deze luidsprekers lenen zich volgens Bout en Pleijsier perfect voor hun idee.

Bowers-Wilkins-Mutrox-Soundframe-4

Het Soundframe is simpel gezegd een stijlvol en akoestisch perfect afgeregeld frame waarin de Cinema 7 inbouwluidsprekers van Bowers & Wilkins verwerkt zitten. Het idee komt voort uit de gedachte dat we eigenlijk geen grote luidsprekers willen zien in de huiskamer – en voor een steeds strakker interieur kiezen – maar dat we wel van een hoogwaardige audioweergave willen kunnen genieten. Het ruimtebesparende Soundframe moet dan ook het beste van twee werelden bieden; stijlvol en strak design zonder zichtbare speakers, plus die hoogwaardige audiokwaliteit.

Compleet naar eigen wens

Er komen verschillende standaardvarianten op de markt, allereerst toegespitst op het formaat van de tv; 55-inch, 65-inch of 75-inch. Daarnaast kun je kiezen uit een soundframe met twee stereospeakers aan de zijden, een versie met een centerspeaker hier aan toegevoegd en een versie met twee stereospeakers, een centerspeaker (onderin) en een subwoofer (ISW4, bovenin). Natuurlijk ben je vervolgens zelf vrij om hier (met zelf aan te schaffen speakers in de ruimte) een surround-systeem van te maken. De standaardversies kunnen met nagenoeg elke kleur of soort stof (afhankelijk van de akoestische eigenschappen) afgewerkt worden, maar daar houdt het niet bij op.

Bowers-Wilkins-Mutrox-Soundframe

Het mooie van dit Soundframe is dat het compleet naar de wens van de klant te produceren is. Bowers & Wilkins en Mutrox hebben tijdens de presentatie diverse designs van binnenhuisarchitecten laten zien waarin de mogelijkheden van het Soundframe getoond worden. Zo kan deze bijvoorbeeld van deuren voorzien worden zodat het een kast is, of je kunt het Soundframe qua design integreren met de haard die ernaast staat. Je kunt zelfs voor een spiegel tv kiezen en het frame deels laten voorzien van spiegels. De mogelijkheden zijn eindeloos en alles wordt op maat gemaakt. Overigens zijn er ook nog mogelijkheden om een bijpassende kast voor je av-apparatuur te laten maken.

Kwaliteit en gebruiksgemak

Daarbij is aan elk klein detail te zien dat er lang over nagedacht is om het gebruiksgemak zo optimaal mogelijk te krijgen en de audioweergave niet (of positief) te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de kleine magneten die de panelen op hun plek houden. Deze zijn voorzien van luchtdichte kamertjes en een veertje waardoor de panelen direct en soepel op hun plaats zitten. Alle onderdelen zijn verzwaard en samen met de interne bracing moet dit zorgen voor een vlakke response, wat resulteert in een zeer gedetailleerde en natuurgetrouwe weergave. Daarbij fungeert het frame als backbox voor de luidsprekers, wat efficiënt en kostenbesparend is.

Bowers-Wilkins-Mutrox-Soundframe-2

Het klinkt natuurlijk als een project dat je niet even zelf aan de muur hangt maar niets is minder waar. Volgens de mannen van Mutrox is het Soundframe in een paar simpele stappen in elkaar te zetten, alleen het daadwerkelijk ophangen moet even met twee personen gedaan worden. Alles is in het werk gesteld om het frame zo aantrekkelijk mogelijk te maken, het gebruiksgemak optimaal te krijgen en tegelijkertijd de audiokwaliteit de boventoon te laten voeren.

Bowers-Wilkins-Mutrox-Soundframe-1

Prijs en beschikbaarheid

Het Soundframe van Bowers & Wilkins en Mutrox is nog niet officieel beschikbaar maar zal op korte termijn via een aantal hifi-zaken verkocht worden. De prijzen variëren van 5.250 euro voor een 55-inch standaardversie met stereospeakers tot 8.250 euro voor een 75-inch standaardversie met een subwoofer, twee stereospeakers en een centerspeaker. Vervolgens kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt zodat het Soundframe helemaal opgaat in jouw woonkamer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.