Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert W8000 home theater-projector met THX HD-certificering

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2016, 14:22 CategorieProjectors

BenQ lanceert vandaag de W8000, de eerste projector van het bedrijf die de THX HD-certificering heeft gekregen. Daarbij heb je bij aanschaf de keuze tussen vijf verschillende lenzen met verschillende brandpuntsafstanden. Zo kan de W8000 individueel worden aangepast aan de afstand tot het projectievlak.

BenQ W8000

In nauwe samenwerking met de deskundigen van de THX-laboratoria hebben de ingenieurs van BenQ de strenge tests op het gebied van kleurnauwkeurigheid (Rec.709), precieze gamma- en contrastwaarden en kleurtemperatuur met succes afgerond. Het resultaat is een beeldweergave met de oorspronkelijke kleurechtheid en kwaliteit, precies zoals de regisseur het heeft bedoeld. De W8000 gebruikt hiervoor een geavanceerd 6-segments kleurenwiel (RGBRGB) met afgestemde kleursegmenten en een nieuw soort laag. Bovendien zorgt de geïntegreerde kalibratie ISFccc van de Imaging Science Foundation (ISF) voor een aanpassing van het beeld en de kleurprestaties aan de omgevingsomstandigheden. De helderheid van de projector bedraagt 2000 ANSI Lumen.

De geïntegreerde CinemaMaster-technologie van BenQ moet ook bijdragen aan een hoge beeldkwaliteit. De toegevoegde waarde van deze technologie is bijvoorbeeld de Motion Enhancer die door het invoegen van 36 geïnterpoleerde beelden tussen de afzonderlijke reeksen vloeiende en levendige video’s met 60 frames per seconde produceert. Daarnaast voorziet CinemaMaster de W8000 van een betere geluidskwaliteit. De Audio Enhancer-technologie combineert verschillende concepten die ook in de bioscoop worden toegepast. Zo zijn de 10-watt luidsprekers bijvoorbeeld ondergebracht in nauwkeurig afgestemde resonantiekamers. Bovendien maakt de Sound Engine van MaxxAudio gebruik van digitale verwerking voor rijke bassen en heldere hoge tonen.

BenQ-W8000-1

De projectieafstand en het beeldformaat zijn bepalend voor de plaatsing en installatie van een beamer. Bij de BenQ W8000 kun je kiezen uit vijf lenzen voor uiteenlopende omgevingsomstandigheden. De lenzen bestaan volledig uit glaselementen die de scherpte van elk afzonderlijke beeld tot in het kleinste detail weergeven. De W8000 is bovendien uitgerust met een horizontale en verticale Lens Shift-functie. Met behulp van Lens Shift kan de beeldprojectie zonder vervorming of keystone-effecten op zowel de verticale als horizontale as worden versteld, zonder de W8000 te hoeven verplaatsen.

Dankzij de optionele BenQ Wireless Kit WDP02 kan de inhoud van videobronnen zoals Blu-ray-speler, spelcomputer of pc zonder HDMI-kabel naar de projector worden verzonden. De Wireless Kit zorgt voor een overdracht van content met 1080p naar de projector, ook in 3D. One-Time Setup herkent de draadloze optie automatisch en gebruikt deze zonder handmatige configuratie. Ongecomprimeerde verzonden gegevens kunnen door de projector sneller worden verwerkt en zonder vertraging worden weergegeven. In de draadloze ontvanger zijn vier antennes in een verfijnde reeks geschakeld, zodat een bereik van 30 meter, ook door muren heen, mogelijk is. De dynamische frequentieselectie kiest automatisch het beste radiokanaal om verliezen te minimaliseren. De optionele WFHD-kit is in de handel leverbaar voor een prijs van 539 euro.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Full HD-projector met een resolutie van 1920 x 1080 in 16:9-formaat en een contrastverhouding van 50.000:1 is vanaf september in de winkel verkrijgbaar voor 3.599 euro. De prijzen voor de verwisselbare lenzen Standaard, Wide Fix, Wide Zoom, Semi Long en Long Zoom liggen tussen 599 euro en 1.679 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.