Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen onthult BeoSound 1 en BeoSound 2

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 19:20 CategorieLuidsprekers

De BeoSound 1 en de BeoSound 2 van Bang & Olufsen zijn de twee nieuwste draadloze speakers van het bekende merk uit Scandinavië. De speakers ondersteunen onder meer Google Cast, bluetooth en DLNA en kunnen onderdeel worden van het multiroom-platform.

Dit zijn de BeoSound 1 en BeoSound 2

Bang & Olufsen heeft twee draadloze speakers onthuld: de BeoSound 1 en de BeoSound 2. Zowel aan de boven- als de onderkant zit een open ruimte waar het geluid uit kan komen – de bas kan zo laag gaan als 35Hz. De eerstgenoemde BeoSound is een lichtgewicht met een eigen, oplaadbare accu aan boord. Die accu kan tot zestien uur meegaan wanneer je het geluid op een normaal niveau zet. Zet je je muziek graag keihard, dan kan dat aantal terugvallen naar vier uur. De BeoSound 2 is de meest krachtige van de twee speakers.

Die laatstgenoemde speaker moet je dan ook ‘gewoon’ met de stekker aansluiten. Beide speakers bevatten allebei de Acoustic Lens Technology, aanwezig in de BeoLab 5- en BeoLab 18-speakers. Dat betekent dat er bovenin een akoestische driver is geplaatst die het geluid naar beneden afvuurt. En aangezien de speakers deze specifieke vorm hebben, houdt dat in dat het geluid in 360 graden kan worden afgespeeld. Wanneer je de speakers in huis haalt, dan heb je straks de keuze uit een groot aantal platformen en streamingdiensten.

Zo is er ondersteuning voor Google Cast, AirPlay, DLNA en bluetooth en is er integratie met Spotify, via Spotify Connect. Ook kun je diensten als Deezer en TuneIn meer dan prima met de BeoSound 1 en 2 gebruiken. Hoge resolutie-bestanden, zoals FLAC en WAV, worden ondersteund tot en met 24-bit/192kHz. Je kunt de speaker bedienen met het touchscreen aan de bovenkant, maar ook met de BeoRemote One Bluetooth, BeoMusic-app of de BeoSound Essence-afstandsbediening. De BeoSound 1 is nu al verkrijgbaar.

Prijs en beschikbaarheid

De BeoSound 1 is vanaf nu verkrijgbaar voor adviesprijs van 1295 euro. De BeoSound 2, die vanaf volgende maand te koop is, kost 1695 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.