Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen lanceert Beovision Horizon Ultra HD tv

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2016, 0:40 CategorieLcd en led tv's

Bang & Olufsen heeft vandaag zijn nieuwste tv gepresenteerd; de Beovision Horizon. Dit model wordt voor B&O-begrippen betaalbaar en komt in een 40-inch en 48-inch variant. Beide tv’s beschikken over de Ultra HD-resolutie en Android TV.

Bang & Olufsen Beovision Horizon

Zoals we van B&O gewend zijn draait het om kwaliteit en design. Dat laatste wordt in de Horizon-serie omschreven als ‘flexible living’. De tv is daarom ontwikkeld om de woonkamer niet te domineren en flexibel geplaatst te kunnen worden. Je kunt zelfs kiezen voor een standaard met wieltjes zodat je de tv eenvoudig kunt verplaatsen. Daarnaast kan de tv aan een muurbeugel gehangen worden, op een ezelstandaard gezet worden en op een 360 graden draaibare vloerstandaard geplaatst worden. De tv is voorzien van een zwart aluminium frame, met daaronder een rij aluminium lamellen die de speakers verbergen.

Bang-Olufsen-BeoVision-Horizon-1

De Beovision Horizon-modellen beschikken over Android TV als smart tv-platform, plus Google Cast waarmee eenvoudig content draadloos vanaf je smartphone of tablet naar de tv gestuurd kan worden. Als je fan van Apple bent dan is het mogelijk om achterop de tv een Apple TV mediabox te bevestigen, en bovendien kan een usb-schijf aangesloten worden om opnamen op te slaan. De tv’s komen met de Ultra HD-resolutie maar zonder HDR-ondersteuning. Daarnaast zijn er vier hdmi-poorten met hdcp 2.2 aan boord. Als achtergrondverlichting wordt direct led gebruikt.

Bang-Olufsen-BeoVision-Horizon

 

Onder de motorkap zien we verder een 7.1 surround sound-decoder terug, en een WiSA-module maakt het mogelijk om maximaal acht BeoLab speakers draadloos met de tv te koppelen. De speakers kunnen ook met kabel gekoppeld worden dankzij de RJ45-poorten. B&O levert de BeoRemote One BT mee, welke gemaakt is van één stuk aluminium. Je kunt de tv ook bedienen met de BeoRemote-app voor Android en iOS.

Prijs en beschikbaarheid

De Bang & Olufsen Beovision Horizon komt in een 40-inch en een 48-inch variant op de markt. De kleine versie kost 2.995 euro, de grotere variant krijgt een prijs van 4.395 euro mee.

 • Delen:

Reacties

 1. Hfrolijk
  01 september, 2016 om 11:04

  De wieltjes voet kan toch geen Bang & Olufsen design zijn? Of is dit met opzet een jaren 60 ontwerp? Design van TV is ook weinig vernieuwend. Is er een nieuwe ontwerper aldaar? B&O moet het hebben van zijn bijzondere design anders blijft er niets van over.

  • Leen
   02 september, 2016 om 2:25

   Hebt u het beeld al gezien ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.