Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV 7.0 ondersteunt HLG, Dolby Vision en HDR10

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2016, 13:45 CategorieSoftware

We hebben het afgelopen jaar een groot aantal tv’s met HDR-ondersteuning zien verschijnen maar vooralsnog is het (in Europa) alleen LG die Dolby Vision ondersteunt. De andere fabrikanten houden het bij ondersteuning voor HDR10. Dit lijkt echter niet puur een financiële keuze voorkeurskeuze te zijn.

Android TV 7.0 komt met Dolby Vision-ondersteuning

FlatPanelsHD kwam erachter dat er momenteel geen enkele Android TV op de markt is die ondersteuning voor Dolby Vision, de HDR-standaard van Dolby, biedt. Hier zit echter ook een verklaring achter. Google moet namelijk met Android ondersteuning voor Dolby Vision bieden en die ondersteuning is er pas vanaf Android TV 7.0 Nougat.

Android TV 7.0 Nougat is pas net uitgebracht en staat op nog geen enkele Android TV. Onder meer Philips, Sony, TCL, Loewe en Sharp gebruiken het platform van Google, en deze fabrikanten kunnen dus technisch gezien al geen ondersteuning voor Dolby Vision aanbieden. Ja, de hardwarechip, welke vereist is voor Dolby Vision, is in diverse modellen aanwezig maar moet middels een firmware-update geactiveerd worden. Dit kan pas gebeuren wanneer streamingdiensten ook Dolby Vision kunnen weergeven op de tv en dit is weer afhankelijk van de ondersteuning die Android TV biedt.

Maar, met de komst van Android TV 7.0 komt hier dus verandering in. Deze versie van het platform ondersteunt alle HDR-formaten; HDR10, Dolby Vision en HLG (Hybride Log-Gamma). De vraag is echter of Philips, Sony, TCL, Loewe en Sharp hun tv’s die op Android 6.0 (of lager) draaien van de nieuwste versie gaan voorzien, als ze al de financiële keuze gemaakt hebben om Dolby Vision te integreren én deze standaard samen met HDR10 willen aanbieden. Vooralsnog lijken alleen TCL en Loewe met Dolby Vision aan de slag te gaan en zij wachten dus op de nieuwste Android-versie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.