Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube versleutelt nu 97 procent van z’n verkeer

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2016, 9:17 CategorieStreamingdiensten

Het team achter de videostreamingdienst YouTube heeft laten weten dat 97 procent van het verkeer naar de dienst via een beveiligde verbinding gaat. Het gaat hier op de https-verbinding, waarmee gevoelige informatie kan worden beveiligd.

YouTube versleutelt nu 97 procent van z’n verkeer

Google laat mensen steeds vaker over een beveiligde verbinding naar hun websites en diensten surfen, maakt het bedrijf bekend. Zo is meer dan 97 procent van het verkeer op de website YouTube nu beveiligd. Hiervoor maakt de zoekmachinegigant gebruik van de https-verbinding, waarmee gevoelige informatie beschermd kan worden. Banken of emaildiensten maken ook vaak gebruik van dezelfde verbinding. Daarnaast gebruikt Google hsts (HTTP Strict Transport Security) als extra laag voor die beveiligde verbinding.

Met hsts kan voorkomen worden dat de https-verbinding terugvalt op http. De http-verbinding is namelijk niet versleuteld en daardoor minder veilig. Https kan tegen complexe aanvallen beschermen. Zo kunnen kwaadwillende malware direct in een videostream plaatsen wanneer de verbinding niet beveiligd is; https voorkomt zo’n aanval. Ongeveer een derde van al het internet verkeer wordt nu over een https-verbinding gedaan. De reden dat dit percentage nog niet hoger ligt, komt doordat er nog een hoop oudere apparaten gebruikt worden.

Https is een betere, maar ook een complexere verbinding en veel websites maken er geen gebruik van vanwege die oudere apparaten, die er mogelijk minder goed mee kunnen omgaan. Google geeft echter aan dat de apparaten die in staat zijn video’s te streamen, het ook aankunnen dat via de versleutelde verbinding te doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.