Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube krijgt een nieuwe look op tv’s, mediaspelers en gameconsoles

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2016, 16:06 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft laten weten dat de apps voor televisies, mediaspelers en gameconsoles van een nieuwe look zal worden voorzien. De Apple TV wordt deze ronde overgeslagen en het is niet bekend of het team achter de apps later een update zal uitbrengen.

Dit is de nieuwe look van YouTube

YouTube krijgt een nieuwe look op slimme televisies, mediaspelers, gameconsoles en Google Chromecast. Binnen het nieuwe design is er veel meer aandacht gegeven aan de verschillende categorieën van de videostreamingdienst. Zo zijn er categorieën voor het nieuws, entertainment en meer en kun je aanbevolen en trending video’s eerder terugvinden. Er is zelfs een aparte sectie voor 4K-content, maar die zie je alleen wanneer je televisie dat ondersteunt en wanneer er een ingebouwde VP9-decoder aanwezig is, laat de site weten.

De reden achter de update ligt hem in het feit dat mensen YouTube op televisie – hetzij via de tv zelf of een extern apparaat – op een andere manier gebruiken dan de mensen die video’s checken op mobiele apparaten of de website. Daar gebruiken mensen de site vaak wanneer ze een link doorgestuurd krijgen of puur voor hun abonnement. Die hebben die duidelijke categorieën niet direct nodig. De update wordt nu uitgerold in de Verenigde Staten en komt op een later moment ook naar Europa toe. Een datum is niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.