Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify bevestigt: de dienst heeft nu 39 miljoen betalende klanten

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2016, 8:53 CategorieStreamingdiensten

Ondanks de concurrentie van diensten als Apple Music en Tidal, weet muziekstreamingdienst Spotify nog altijd in rap tempo te groeien. Momenteel beschikt de service over 39 miljoen betalende klanten en dat terwijl de gratis variant nog altijd blijft bestaan.

39 miljoen betalende klanten voor Spotify

Spotify heeft bekendgemaakt dat de dienst momenteel beschikt over 39 miljoen betalende klanten. Dat is een indrukwekkende aantal, aangezien gebruikers ook nog steeds gratis gebruik van de service kunnen maken. In maart kondigde het bedrijf nog aan dertig miljoen betalende klanten te hebben, evenals honderd miljoen gebruikers in totaal. Nu wordt dat laatste aantal geschat op 125 miljoen, waarvan het gros dus nog niet betaalt. In juni maakte concurrent Apple nog bekend dat Apple Music vijftien miljoen abonnees heeft.

Destijds groeide die dienst met ongeveer een miljoen klanten per maand, dus zou Apple Music nu over achttien miljoen abonnees kunnen beschikken – minder dan de helft van Spotify. En dat terwijl de laatstgenoemde al sinds 2008 op de markt is, en Apple Music pas sinds vorig jaar. Mogelijk verandert er nog het één en ander op de markt voor muziekstreamingdiensten, aangezien Universal Music Group geen exclusieve deals meer wil maken. En dat terwijl exclusieve deals nou juist het verkooppunt van Apple Music is, bijvoorbeeld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.