Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony bevestigt: PlayStation-games komen naar de pc

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 21:53 CategorieGaming

Nooit heeft Sony PlayStationgames naar de pc willen brengen, uit vrees dat dan niemand de consoles meer zou willen kopen. Maar nu gaat het dan eindelijk toch gebeuren. PlayStation Now-streaming komt naar de pc toe.

Europa eerst aan de beurt

PS Now zal in Europa het eerst worden uitgerold voor pc’s, en pas later in Amerika. Sony raadt pc-bezitters aan te controleren dat hun apparaat voldoet aan de volgende specificaties: Windows 7 (SP1), Windows 8.1 of Windows 10; een 3,5 Ghz Intel Core i3, of een 3.8 Ghz AMD A10-processor, of sneller; 300 MS of meer op de harde chijf en 2GB of meer aan ram-geheugen, een geluidskaart en een usb-poort.

Nieuwe adapter

Voorts, als onderdeel van de aankondiging, kondigde Sony aan dat er een nieuwe draadloze usb-adapter is verschenen waarmee een DualShock 4-controller aan een mac of een pc kan worden gehangen. Die is vanaf volgende maand te koop voor 25 dollar.

Honderden online games

Met PS Now kunnen computerbezitters honderden PS3-games spelen voor 19,99 dollar per maand. De streamingdienst verscheen het eerst op de PlayStation 4, voordat het anar andere platforms werd uitgerold, inclusief hardware die niet door Sony zelf was ontwikkeld zoals smart televisies van Samsung. PS Now biedt momenteel meer dan vierhonderd spellen die online gespeeld kunnen worden. Games als Ratchet & Clank, Resident Evil, God of War en Uncharted die tot dusver alleen voorbehouden waren aan bezitters van een PlayStation-console, kunnen nu gewoon op een pc worden gespeeld, met de originele controller van Sony.

Een snelle internetverbinding is vereist voor het spelen van PS-games op een pc. Minimaal 5Mbps wordt aangeraden, of een kabelverbinding in plaats van wifi.

Schiet Sony in zijn eigen voet?

Wat dit in de toekomst gaat betekenen voor de verkoop van nieuwe PlayStation-consoles laat zich raden; als je voor nog geen twintig dollar per maand 400 games kunt spelen zonder daar een console van zo’n 350 euro voor aan te hoeven schaffen, lijkt het erop dat Sony zijn eigen markt ondergraaft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.