Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos voegt spraakbediening toe en integreert Spotify

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2016, 17:53 CategorieLuidsprekers

Sonos kondigt vandaag diverse nieuwigheden aan, waaronder spraakbediening en geïntegreerde apps van externe partners. Volgens het bedrijf draait het tegenwoordig om het overal en direct beschikbaar hebben van muziek, en dit eenvoudig en snel kunnen beluisteren.

Sonos en Alexa

Gebruikers met een apparaat dat wordt aangestuurd door Amazon’s populaire spraakdienst Alexa – zoals Amazon Echo of Echo Dot – kunnen deze voice-assistent binnenkort ook gebruiken om hun Sonos-apparaten te bedienen. De integratiesoftware is gezamenlijk en vanaf scratch ontwikkeld. Met deze samenwerking helpt Sonos Amazon de API’s te vormen om met Alexa een complete geluidservaring in huis te creëren. Om te voorkomen dat Sonos-gebruikers nieuwe commando’s of trefwoorden moeten leren, gebruikt de voice-assistent dezelfde bedieningsfuncties als Alexa voor Sonos. Door de software van Alexa en Sonos met elkaar te integreren, kun je nu gewoon je stem gebruiken om je favoriete tracks aan te zetten, te pauzeren, skippen, harder of zachter te zetten en nog veel meer. Je hoeft Alexa alleen maar te vragen om jouw muziek (van bijvoorbeeld Spotify of een andere muziekservice) af te spelen en je speakers naar keuze worden geactiveerd.

De nieuwe spraakmogelijkheden worden geïnstalleerd via een software-update die op alle nieuwe én reeds aangeschafte Sonos- apparaten werkt. Net als op alle Alexa-apparaten, zoals Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap en Amazon Fire TV. Later dit jaar wordt spraakbediening ook uitgerold via een beta, invite-only-test. In 2017 is deze dienst voor iedereen beschikbaar.

Spotify Connect

Het bedrijf heeft ook een integratie met Spotify Connect aangekondigd. Het resultaat hiervan is dat Sonos rechtstreeks vanuit de Spotify-app kan worden bediend. In de app kun je dan niet alleen muziek afspelen, maar bijvoorbeeld ook kamers groeperen en degroeperen, zonder dat je daarbij de Sonos-app hoeft te gebruiken.

Iedereen in huis kan zijn eigen tracks afspelen met zowel de Spotify- als de Sonos-app, die met elkaar in verbinding blijven. Vrienden hoeven alleen maar verbinding te maken met je WiFi en daarna kunnen ze via hun eigen Spotify-app direct al hun muziek aanzetten bij jouw thuis, zonder dat ze daarvoor de Sonos-app hoeven te downloaden. En omdat je niet langer eerst op je eigen WiFi hoeft in te loggen, kun je er ook voor zorgen dat de muziek al aanstaat als je thuiskomt.

Deze gratis software-update is vanaf oktober beschikbaar en maakt deel uit van het Sonos-betaprogramma. Overigens heeft het bedrijf ook laten weten dat ze bij al hun muziekservicepartners innovaties zullen doorvoeren voor rechtstreekse bediening. Dit geldt ook voor de grootste internetradio in de Verenigde Staten: Pandora.

Meer aankondigingen

Sonos kondigde ook partnerintegraties aan met smart-home-bedrijven zoals Crestron, Lutron, Savant, Control4, iPort en QIVICON van Deutsche Telekom. Dankzij deze partnerships wordt het bedrijf een volwaardig onderdeel van het connected-home. Alles wat je nodig hebt is één druk op de knop. Vanaf je touchscreen, een lichtknopje of met een afstandsbediening.

Sonos gaat tevens een samenwerking aan met Airbnb. Samen gebruiken ze de kracht van muziek om te zorgen dat mensen zich overal ter wereld thuis voelen. Sonos is daarbij begonnen met het aanbieden van Sonos-systemen aan nieuwe verhuurders.

Tenslotte kondigde het bedrijf aan zich te hebben aangesloten bij het Open Music Initiative. Een organisatie die in juni 2016 werd opgericht door het Berklee Institute for Creative Entrepreneurship met als doel de erkenning en compensatie van artiesten en eigenaren van muziekrechten te vereenvoudigen.

  • Delen:

Reacties

  1. w.ketels
    31 augustus, 2016 om 18:33

    en nog geen DTS geluid

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.