Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung geeft tien jaar garantie op quantum dot SUHD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2016, 12:30 CategorieLcd en led tv's

Van een nieuwe tv mag je verwachten dat die heel wat jaren meegaat en Samsung wil dat nu laten zien middels extra lange garantieperiode. De Koreaanse fabrikant biedt namelijk 10 jaar garantie voor de nieuwste SUHD tv’s met quantum dot-filter.

De garantie van tien jaar is echter niet allesomvattend. Samsung geeft aan dat de garantie betekent dat als je binnen 10 jaar last hebt van inbranden – een gedeelte van het scherm dat permanent verkleurd is of waar een afbeelding ingebrand staat – je een gerepareerd of nieuw paneel van het bedrijf krijgt.

Deze garantie geldt alleen voor de 2016 SUHD tv’s van Samsung. Deze modellen zijn voorzien van een quantum dot-filter, een laag met nano kristallen die voor het backlight geplaatst is om de helderheid en kleurweergave te verbeteren. Samsung gelooft heilig in deze techniek en zou zelfs al werken aan oled tv’s met quantum dots, genaamd qled.

Het inbranden van beelden is sinds al jaren niet echt een probleem meer, zeker sinds de teloorgang van plasma, maar Samsung wil hiermee laten zien dat zijn producten lang meegaan en van hoge kwaliteit zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.