Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt HDR+ naar alle compatibele tv’s

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2016, 20:16 CategorieLcd en led tv's

Samsung laat deze week weten dat de vorige maand uitgebrachte HDR+-update voor SUHD tv’s in september ook voor de andere compatibele tv’s van het bedrijf uitgebracht zal worden. De gratis firmware-update brengt HDR+ als functie. Hiermee kan SDR-content opgewaardeerd worden naar HDR (high dynamic range).

Veel van de dit jaar gelanceerde Samsung tv’s beschikken over HDR, de weergave van content met een groot dynamisch bereik. Er is echter nog niet heel veel content in high dynamic range beschikbaar en daarom maakt Samsung het nu middels een update mogelijk om ook standard dynamic range-content om te zetten naar high dynamic range. Het is een softwarematige verbetering dus de content zal nooit zo indrukwekkend zijn als echt HDR, maar toch is het een leuke feature om het maximale uit je scherm te halen. Wanneer de Expert-beeldmodus gebruikt wordt kunnen gebruikers zelfs de high dynamic range-instelling aanpassen, waaronder de helderheid en het contrast.

Maar, HDR+ moet volgens Samsung ook meer uit native high dynamic range-content halen. Details die voorheen in donkere delen van het scherm verborgen waren moeten middels de techniek tevoorschijn getoverd worden. In lichtere scenes moet HDR+ zorgen voor een hoger contrast waardoor objecten verder van de achtergrond komen en er dus meer diepte gecreëerd wordt.

In september moet de update voor alle gebruikers van een Samsung tv met HDR-ondersteuning beschikbaar zijn.

Lees ook onze Samsung UE65KS9500 review en bekijk de Samsung 2016 lcd led tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Jongeling
  02 augustus, 2016 om 5:51

  Geld dit ook voor de ue55js8000 suhd tv van eind 2015 die ook hdr zou moeten kunnen weergeven, alleen niet in Premium kwaliteit?

 2. dinandus
  02 augustus, 2016 om 9:29

  Tja of de 2015 modellen ook de update naar HDR+ krijgen staat nog in de sterren geschreven. Volgens somige Internet forums wel anderen denken echter van niet. Zelfde verhaal met wel of geen en zo ja wanneer HDR ondersteuning van de NETFLIX app op de tv serie uit 2015. Het schijnt afwachten te worden tot wanneer de nieuwe TIZIN2 uitkomt voor onze 2015 serie, inclusief de 3500SEK,voor de 2014 serie.

 3. Jan Jongeling
  07 november, 2016 om 16:19

  Is deze update al uitgerold? Ik heb er nog niets van gemerkt.

 4. dinandus
  07 november, 2016 om 17:09

  Zover ik op diverse forums heb gezien is de HDR+ exclusief en alleen voor de 2016 tv series, o.a. de KS serie, en komt niet beschikbaar voor voorgaande tv series.
  Heb zelf intussen mijn Sammy ingeruild voor de nieuwe 65pus7601.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.