Philips brengt tv met Dolby Vision voorlopig niet naar de VS

01 augustus 2016 1 Minuut 1 Reacties
Dolby-Vision

De in januari aangekondigde 8600-serie met Dolby Vision wordt dit jaar toch niet naar de Amerikaanse winkels gebracht, zo laat Philips in de VS weten.

In Nederland is LG momenteel de enige fabrikant die Dolby Vision op zijn nieuwste HDR-compatibele tv’s ondersteunt, maar in de VS is de concurrentie wat groter. Zo heeft ook Vizio daar modellen met de nieuwe standaard uitgebracht en beloofde Philips, in de VS het merk van Funai Electric, in de zomer een Dolby Vision tv te lanceren.

Philips kan deze belofte echter niet houden, zo laat P&F USA weten. De in de VS aangekondigde 8600-serie met Dolby Vision wordt dit jaar toch niet naar de Amerikaanse winkels gebracht. Het bedrijf verwacht de eerste modellen die met deze standaard uitgerust zijn pas in 2017 op de markt te brengen. De reden hiervoor is dat de ontwikkeling van de HDR-standaard van Dolby hard gaat en het bedrijf meer tijd nodig heeft om de standaard correct te implementeren.

High dynamic range is een onderwerp dat we al vele malen besproken hebben, maar simpel gezegd komt het erop neer dat de beeldkwaliteit verbeterd wordt door het dynamisch bereik (van diep zwart naar helder wit) te vergroten en van een groter kleurbereik gebruik te maken. HDR moet echter in de content aanwezig zijn en ondersteund worden door de hardware. Er zijn momenteel twee standaarden voor HDR: Dolby Vision en HDR 10.

Dolby Vision is een standaard die meegenomen moet worden in het complete productieproces van content, van creatie tot distributie. Op het gebied van content zijn er dus ook al aankondigingen gedaan door onder meer Sony Pictures en Warner Bros. Of meerdere tv-fabrikanten met Dolby Vision gaan komen is vooralsnog onduidelijk maar als de Dolby zelf mogen geloven wordt het een breed geaccepteerde standaard.

Reacties (1)