Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic toont prototype nieuwe oled tv

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2016, 17:21 CategorieOled tv's

Vorig jaar introduceerde Panasonic tijdens IFA 2015 de TX-65CZ950, de eerste oled tv van het bedrijf. Wij, en vele andere media met ons, waren zeer enthousiast over dit model. Helaas heeft de tv, mede dankzij de hoge prijs, de Nederlandse schappen niet bereikt en dus waren de verwachtingen voor dit jaar hooggespannen. Helaas toonde Panasonic vandaag tijdens de persconferentie op IFA 2016 geen nieuwe oled tv, althans geen model dat we in de winkels kunnen verwachten.

Panasonic-oled-tv-IFA-2016

Panasonic liet tijdens de presentatie duidelijk merken dat het bedrijf oled als de enige premium beeldtechniek van dit moment ziet. Van een nieuwe oled tv voor consumenten komt het echter nu niet. Panasonic zegt hard aan het werk te zijn om het meeste uit oled te halen en toonde wel een prototype oled tv dat dit demonstreerde. Het prototype is, in tegenstelling tot de oled tv die eerder op de markt gebracht werd, voorzien van een flatscreen paneel en komt bovendien met een nog slanker design. Van de kleurweergave, de scherpte en het ultieme contrast zijn we ook nu weer onder de indruk maar we kijken vooral uit naar wat dit gaat opleveren voor consumenten.

Panasonic-oled-tv-IFA-2016-2

Panasonic geeft aan dat we nog even geduld moeten hebben. Komende winter, mogelijk tijdens CES 2017, krijgen we meer te horen over de plannen van het bedrijf. Mogelijk krijgen we zelfs een of meerdere oled tv’s te zien die volgend jaar op de markt moeten verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.