Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic en Sony komen voor 2020 met 8K Ultra HD tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2016, 14:10 CategorieLcd en led tv's

2020 is nog ver weg maar als we geruchten uit Japan mogen geloven brengt dat jaar de eerste 8K Ultra HD tv’s. Panasonic en Sony zouden deze tv’s op de markt willen brengen en werken hiervoor samen met de Japanse omroep NHK. Deze omroep heeft al veel geld en tijd besteed aan de ontwikkeling van 8K Ultra HD.

In Nederland moeten we nog wennen aan de 4K Ultra HD-resolutie, en bovendien is er nog relatief weinig content te vinden. De volgende stap in tv-resoluties staat echter alweer om de hoek, over vier jaar waarschijnlijk. Dan vinden in Japan de Olympische Spelen van 2020 plaats en dit lijkt het ideale moment om 8K officieel te introduceren.

De afgelopen tijd hebben we al diverse nieuwtjes over de Japanse omroep NHK voorbij zien komen. Dit bedrijf is hard aan het werk om 8K in Japan algemeen beschikbaar te maken, voordat de Spelen van start gaan. Er is echter ook hardware nodig om de hogere resolutie weer te geven. Panasonic en Sony, beiden Japanse fabrikanten, zouden de samenwerking aangegaan zijn met NHK om deze displays te produceren.

De samenwerking met NHK moet vooral technieken voor datacompressie die nodig zijn voor 8k-uitzendingen opleveren. De beeldprocessor van de nieuwe tv’s zou door Socionext ontwikkeld worden. Sony geeft volgens bronnen aan in 2020 zijn eerste 8K Ultra HD tv willen lanceren, Panasonic zou alleen aangegeven hebben dit voor de start van de Olympische Spelen te willen doen. Het Koreaanse LG kondigde begin dit jaar al een 8K Ultra HD-televisie aan. Dit 98-inch model zou in 2016 nog op de markt verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  27 augustus, 2016 om 10:38

  Kan heel mooi zijn maar voor thuis bedenkelijk. RECLAME wel

 2. Peter vb
  07 september, 2016 om 0:06

  Mooi, kunnen we in 2027 een 8K blu-ray speler kopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.