Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-RZ1100, TX-RZ3100 en PR-RZ5100 receivers

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2016, 9:49 CategorieReceivers

Onkyo heeft deze week drie nieuwe receivers aan de premium RZ-serie toegevoegd. De Japanse fabrikant komt met de THX Select2 Plus gecertificeerde 11.2-kanaals TX-RZ3100, de 9.2-kanaals TX-RZ1100 en de THX Ultra2 Plus gecertificeerde 11.2-kanaals PR-RZ5100.

Nieuwe Onkyo RZ-serie receivers

Alledrie de nieuwe receivers komen met Zone 2 pre-outs met onafhankelijke hdmi-output en een Zone 3 pre-out. Daarnaast beschikken de modellen met 11.2-kanaals pre-amp RCA-uitgangen, terwijl de PR-RZ5100 ook nog over gebalanceerde XLR-connectoren beschikt. De TX-RZ1100 en TX-RZ3100 komen met Zone 2 en Zone 3 powered uitgangen voor speakers in een andere ruimte. Multiroom-opties zijn mogelijk via het optionele FireConnect.

De av-receivers bieden ondersteuning voor de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby Atmos en DTS:X. Beide formaten moeten een nieuwe audiobeleving verzorgen, gebruik maken van 3D audio-objecten die zich vrij door de ruimte bewegen. Alle receivers zijn voorzien van Google Cast, Apple AirPlay, WiFi, Bluetooth, Spotify, Tidal en TuneIn. De Onkyo Remote-app maakt eenvoudige bediening van de receivers mogelijk. Natuurlijk mogen ook HDCP 2.2, 4K Ultra HD via HDMI, BT.202 kleuren, ondersteuning voor high dynamic range, 4:4:4 kleurbereik en 4K/60Hz niet ontbreken.

Onky-TX-RZ3100

De TX-RZ1100 en TX-RZ3100 beschikken over een nieuw Onkyo Hi-Current Digital Amplification systeem dat AccuEQ en AccuReflex technologieën combineert om een optimale weergave in jouw ruimte te verzorgen. Alledrie de modellen komen met AKM 384 kHz/32-bit DAC-technieken en VLSC ruisvrij-processing op alle kanalen wat ruis tot een minimum moet beperken. Ook zijn de analoge en digitale circuits compleet gescheiden om interferentie te voorkomen.

De nieuwe receivers van Onkyo moeten vanaf september 2016 in de winkels liggen. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.