Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix op Xbox One S ondersteunt 4K- en HDR-content

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2016, 12:40 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft een update uitgebracht voor de Xbox One-applicatie. De update voegt ondersteuning voor HDR-toe op de Xbox One S. Dat is de nieuwe versie van de Xbox One, die meer in zijn mars heeft op het gebied van audio en beeld.

Netflix op Xbox One S voorzien van een update

Toen Microsoft de Xbox One S aankondigde, beloofde het bedrijf dat er support zou komen voor 4K-streamingdiensten, zoals Netflix. De nieuwste update voor de Netflix-applicatie op dat platform voegt de ondersteuning toe voor zowel 4K- als HDR-content, waardoor je optimaal kunt genieten van de beeldkwaliteit. Helemaal wanneer je een HDR-televisie hebt, natuurlijk – dan komt de One S goed tot zijn recht. Zeker ook omdat het een 4K Blu-ray-speler is, waardoor je dus nog meer opties hebt met betrekking tot de content.

Maar voordat je een gat in de lucht springt, dien je nog wel even je abonnement van Netflix na te kijken. Want alleen het duurste abonnement van de videostreamingdienst zendt de beschikbare programmering uit in 4K en HDR. Heb je dus het goedkoopste abonnement bijvoorbeeld, dan kun je niet genieten van 4K en HDR. Momenteel is er nog niet heel veel high dynamic range-c0ntent beschikbaar, maar gelukkig heeft de dienst beloofd dat er 150 uur aan HDR-content wordt toegevoegd dit jaar. Je kunt de update nu verwachten.  • Delen:

Reacties

  1. dinand
    05 augustus, 2016 om 21:25

    Mooi zo`n extra apparaat voor de UHD films, maar jammer genoeg ondersteunt deze spel machine geen Dolby Atmos, wat toch voor de meeste UHD kopers een belangrijke meerwaarde bied, daar er op de normale BD`s steeds minder een Dolby Atmos spoor bijgezet wordt.
    Voor mijn een dealbreaker.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.