Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz breidt MusicLink-serie uit met HD-CD1 cd-speler

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2016, 13:42 CategorieMediaspelers

Marantz presenteert de HD-CD1, een cd-speler met een klassieke uitstraling in een middelgroot ontwerp. Het compacte apparaat maakt gebruik van de nieuwste Marantz-technologie die we kennen van de cd-spelers van Marantz, waaronder de HDAM-SA2-versterkermodules. De HD-CD1 is een toevoeging aan de vernieuwde MusicLink-serie en bouwt voort op het succes van de HD-DAC1 hoofdtelefoonversterker en de HD-AMP1 geïntegreerde versterker.

Marantz MusicLink-serie

Bij de MusicLink productserie, die voor het eerst in 1990 werd gelanceerd, lag de focus op het doen herleven van de essentie van muziek met compacte, zeldzame designercomponenten. Het doel is volgens de fabrikant simpel: de luisteraar laten genieten van alle emotie en muzikale details van het originele studiogeluid in combinatie met een elegante en luxueuze uitstraling.

Marantz-HD-CD1-1

De jongste aanwinst in de nieuwe MusicLink-serie van Marantz is de HD-CD1, een hoogwaardige cd-speler met dezelfde compacte vorm als de HD-AMP1-versterker. Voor het gehele audiosignaalpad wordt gebruikgemaakt van geselecteerde componenten. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van een centraal cd-mechanisme waarmee MP3/WMA/AAC-bestanden maar ook standaard-cd’s kunnen worden afgespeeld, en naast de analoge audio-uitgangen worden ook optische en coaxiale digitale aansluitingen meegeleverd, waardoor de HD-CD1 rechtstreeks op de digitaal-naar-analoogomzetting van de HD-AMP1 kan worden aangesloten. De HD-CD1 kenmerkt zich ook door het MusicLink-ontwerp, met een massief aluminium voorpaneel, een dubbelgelaagd chassis voor trillingsisolatie en zijpanelen in retrostijl.

Marantz HD-CD1

Het gebruik van door Marantz ontworpen HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) is essentieel: in plaats van de alles-in-een ‘chipversterkers’ die elders worden gebruikt, worden deze miniatuurversterkers gebouwd met gescheiden, geoptimaliseerde componenten voor de beste geluidskwaliteit. In de HD-CD1 wordt de nieuwste generatie HDAM-SA2-versie van deze technologie gebruikt, voor een breed dynamisch bereik en een brede frequentierespons met de laagste vervorming. Er is ook HDAM-technologie gebruikt in het hoofdtelefoongedeelte, dat zijn eigen versterking heeft.

Een centrale rol in de geluidskwaliteit is weggelegd voor een hoogwaardig cd-transportmechanisme die cd’s zeer nauwkeurig leest. Deze verstuurt data naar de digitaal-naar-analoogomzetter met hoge resolutie, dezelfde Cirrus Logic SC4398 als in digitale hardware van de bovenste plank. Dit wordt gecombineerd met een kristaloscillator-masterclock voor zeer lage faseruis, en een condensator met lage impedantie, ook ontworpen voor lage ruis, waardoor digitale data wordt omgezet in analoog geluid.

Marantz-HD-CD1-2

Naast zijn eigen hoogwaardige analoge uitgangen, waarmee hij kan worden aangesloten op iedere willekeurige versterker, heeft de HD-CD1 zowel optische als coaxiale digitale uitgangen, waardoor hij direct via de digitale ingang op de HD-AMP1 gebruikt kan worden als cd-transport en waardoor hij gebruikt kan worden met de in de versterker ingebouwde ESS Sabre DAC. De coaxiale digitale aansluiting maakt evenals de analoge uitgangen gebruik van een hoogwaardig, verguld RCA-contact, en de speler wordt geleverd met een digitale kabel.

Ruis is de vijand van geluid en de HD-CD1 heeft uitgebreide mogelijkheden om zowel elektrische als mechanische ruis te onderdrukken. Hoogspanningsvoeding met hoogvermogencondensatoren zorgen ervoor dat de speler de dynamiek van muziek kan weergeven, tezamen met snelle Schottky barrierdiodes. De speler heeft ook een automatische stand-bymodus en een zeer laag stroomverbruik in de stand-bymodus. De HD-CD1 is gebouwd op een dubbellaagse bodemplaat voor stijfheid en trillingsdemping, wat verder wordt gesteund door het gebruik van een flexibel voetje, een massief aluminium voorpaneel en een stijve bovenplaat, en is afgewerkt met zijpanelen in retrostijl, voor die ‘klassieke Marantz’-look, in zilver-goud of zwart.

De nieuwe MusicLink HD-CD1 cd-speler is vanaf september verkrijgbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.