Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG oled tv’s ondersteunen naast Dolby Vision en HDR10 ook HLG

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2016, 15:07 CategorieOled tv's

Voor LG zal IFA 2016 in het teken staan van oled en HDR. De Koreaanse fabrikant laat zien voorop te lopen op het gebied van beide technieken en vandaag laat LG weten dat de oled tv’s van het bedrijf binnenkort alle HDR-formaten ondersteunen. Naast ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision komt er ook ondersteuning voor HLG.

HDR10 en Dolby Vision kennen we inmiddels al. LG is in Nederland de enige fabrikant die Dolby Vision ondersteunt, de overige merken houden het vooralsnog bij het HDR10. Er komt echter nog een standaard bij want tijdens IFA 2016 in Berlijn zal LG ook Hybrid Log Gamma (HLG) demonstreren.

HLG is een HDR-standaard die voor iedereen interessant is, ook diegenen zonder tv die high dynamic range-materiaal kan weergeven. De data kan namelijk door zowel HDR als SDR televisies begrepen worden. Dit moet ervoor zorgen dat ook het contrast en de kleurweergave van een standard dynamic range tv verbeterd worden. HLG is vooral interessant voor omroepen, die op deze manier relatief eenvoudig HDR-signalen kunnen versturen richting consumenten.

Wanneer HLG door de oled tv’s van LG ondersteund zal worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.