Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt Netflix HDR naar 2015 oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2016, 11:41 CategorieOled tv's

Het heeft even geduurd maar LG en Netflix maken het mogelijk om Netflix HDR-content op een oled tv uit 2015 te bekijken. Vorige week is er een firmware-update uitgebracht voor onder meer de EF950V- en EG920V-modellen die vorig jaar gelanceerd werden.

Netflix HDR voor 2015 oled tv’s

De nieuwste oled tv’s van LG beschikken standaard al over ondersteuning voor HDR-materiaal van de videostreamingdienst maar de 2015-modellen moesten het tot vorige week nog zonder doen. Eigenaren van deze tv’s kunnen sinds vorige week echter wel naar content met een groter dynamisch bereik kijken.

De update wordt gratis en over-the-air verspreid naar de oled tv’s van de Koreaanse fabrikant. Op dit moment lijkt de update uitgerold te zijn voor de EF950V, EG930V en de EG960V. Na installatie wordt het mogelijk om films en series op Netflix met HDR10 weer te geven, waaronder ‘Marco Polo’, ‘The Do-over’ en ‘The Ridiculous 6’. Dolby Vision, een andere HDR-standaard, wordt alleen ondersteund door de in 2016 gelanceerde LG oled tv’s.

Bekijk ook de LG 2016 oled tv line-up en de LG OLED65E6V oled tv review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.