Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IFA 2016 Techtas preview: wat nemen we mee?

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2016, 13:45 CategorieGesponsord

Vanaf komende maandag zit het team van HomecinemaMagazine.nl in Berlijn, om verslag te doen vanaf de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa, IFA 2016. Maar, als techverslaggevers moeten we natuurlijk ook wat gadgets meenemen om de dagen door te komen en ons werk goed te kunnen doen. Wat zit er dus in onze tas?

Acer Aspire Switch Alpha 12

Als je op een grote beurs na een presentatie snel wat online wilt hebben en ook snel en eenvoudig notities bij wilt houden dan is een compact en licht apparaat met touchscreen de uitkomst. Hiervoor hebben we twee toestellen meegenomen, een daarvan is de Acer Aspire Switch Alpha 12.

De Acer Aspire Switch Alpha 12 (SA5-271) is een zogenaamde hybride tablet, wat inhoudt dat je er in combinatie met het toetsenborddock een laptop van kunt maken. Het apparaat is voorzien van een 12-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.160 bij 1.440 pixels. Daarbij komt de hybride met Windows 10-software, een Intel Core-processor en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Acer-Aspire-Switch-Alpha-12-1

Teufel ROCKSTER XS

De hele dag over de beurs slenteren en van presentatie naar presentatie rennen vraagt om momenten voor ontspanning. Ergens een bankje opzoeken en een muziekje op de achtergrond aanzetten om aan onze artikelen te werken is dan ook iets dat we zeker doen. Voor dat muziekje hebben we de Teufel ROCKSTER XS meegenomen.

De ROCKSTER XS is de eerste Bluetooth speaker van Teufel voor de sportieve outdoorfun. De speaker heeft namelijk een robuuste behuizing van aluminium, kunststof en staal is afgewerkt met siliconen bumpers. Bovendien is de ROCKSTER XS spatwaterdicht en heeft een indoor- en outdoor geluidsmodus – in de normale modus speelt hij met een dynamische en krachtige bas, in de outdoormodus geeft hij nog een extra boost aan de hoge en middentonen voor nog meer volume.

rockster-xs-set-1

iPad Air 2

Een tablet mag natuurlijk niet in onze tas ontbreken, vooral om even snel wat notities te maken, een artikel te publiceren of te communiceren met elkaar. De tablet die in onze tas meegaat is nog steeds één van de betere van dit moment; de iPad Air 2.

De Apple iPad Air 2 is beschikbaar in een 16GB-, 64GB- en 128GB-versie en draait op iOS-software. Verder beschikt de tablet over een 9.7-inch ips lcd retina-display, een 8 megapixel camera, een Apple A8X-processor, Bluetooth met NFC, de Touch ID vingerafdrukscanner en optioneel 4G.

iPad-Air-2

Medion WiFi Actioncam S89038

We willen je dit jaar een kijkje in de keuken geven tijdens IFA 2016. Wat doen we de hele dag, wat en wie komen we tegen en welke producten zien we zoal? Om dit vast te leggen maken we gebruik van een kleine actioncam; de Medion WiFi Actioncam.

De Medion Full HD WiFi Actioncam is een zeer kleine camera waarmee je alles kunt vastleggen. De camera kan full hd-video’s en hoge resolutie foto’s maken, kan media middels WiFi op je smartphone of tablet weergeven en komt met een horloge waarmee je eenvoudig een video kunt starten of een foto kunt maken. Ook levert Medion diverse accessoires mee waarmee de camera direct op een fiets, een standaard of een oppervlak geplaatst kan worden.

Medion-LIFE Full HD WiFi Actioncam S89038

Eigen apparatuur

Natuurlijk nemen we naast de hierboven genoemde (gesponsorde) producten ook eigen apparatuur mee. Om alle artikelen tijdig online te hebben en in het hotel comfortabel te kunnen werken moeten er bijvoorbeeld laptops aanwezig zijn. Zo nemen we een MacBook mee voor de intensieve werkzaamheden en gebruiken we Beats-koptelefoons om presentaties terug te luisteren en video’s te bekijken of monteren. Ook hebben we onze eigen mobiele telefoons bij, in de vorm van een Nexus 5X en een iPhone 6 Plus.

Onze ervaringen met deze gadgets

De komende week gaan we uitgebreid met deze gadgets aan de slag tijdens IFA 2016. Gedurende de week publiceren we op onze websites onze ervaringen met deze producten, vooral met betrekking tot het mobiele werken en ons werk als journalist.

Verslag IFA 2016

MCP Network is vanaf dinsdag 30 augustus aanwezig in Berlijn en doet verslag van alle aankondigingen voor HomecinemaMagazine.nl, TabletsMagazine.nl, SmarthomeMagazine.nl en WearablesMagazine.nl. Houd de websites en social media-kanalen in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Wil je weten wat we van IFA 2016 kunnen verwachten? Lees dan onze uitgebreide preview door.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.