Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hificorner.nl test de JBL Charge 3

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2016, 16:17 CategorieGesponsord

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de JBL Charge 3.

Volgens de fabrikant van de JBL Charge 3 is draadloos muziek luisteren met deze portable speaker en powerbank een feestje. Deze draagbare  Bluetooth luidspreker en energiebank in één is namelijk overal te gebruiken én weer op te laden. Zo is het mogelijk om de Charge 3 bijvoorbeeld mee te nemen naar het zwembad; door het waterbestendige ontwerp en de duurzame en robuuste behuizing kan het geen kwaad wanneer de luidspreker in aanraking komt met water. Hificorner.nl onderwierp de luidspreker aan een test en zet de plus- en minpunten van de JBL Charge 3 voor u op een rijtje.

Vergelijkbaar design

Op het eerste gezicht lijkt de Charge 3 qua ontwerp veel op zijn voorganger, de JBL Charge 2+. Waar deze laatste luidspreker ‘slechts’ waterresistent was, is de opvolger volledig waterproof en heeft het een IPX7 certificering. Dit betekent dat het mogelijk is om de speaker volledig onder water te dompelen voor een korte periode. De Charge 3 heeft daarbij iets meer omvang in grootte en gewicht dan de voorganger en concurrerende Bluetooth speakers, maar dit is niet storend. Hoewel niet noodzakelijk, zou een bijgeleverde beschermhoes mooi zijn geweest. Met name omdat de buitenkant gemaakt is van stof en daarom relatief snel vies kan worden.

Draadloos luisteren en eindeloos opladen

De batterijduur van de Charge 3 is indrukwekkend te noemen. Met de krachtige 6000mAh batterij heeft u een afspeeltijd van 20 uur tot uw beschikking en kun je tot 3 smartphones en tablets via USB opladen. Met een batterijduur van 20 uur doet de JBl Charge 3 het beter dan de meeste concurrenten die rond de 15 uur zitten. De levensduur is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik van de Charge 3, bijvoorbeeld of je wel of niet gebruik maakt van de oplaadmogelijkheid. Daarnaast is het mogelijk om meerdere luidsprekers die JBL Connect ondersteunen, draadloos te verbinden met elkaar. Hierdoor wordt de luisterervaring nog meer geoptimaliseerd. Het ondersteunen van Bluetooth is natuurlijk mooi, bovendien onmisbaar, maar een klein minpuntje is het ontbreken van connectie via wifi. Bij thuisgebruik is dat toch vaak wat stabieler.

jbl-charge-3

Ruis- en echo onderdrukkende speakerphone

Dankzij de ruis- en echo onderdrukkende speakerphone is het mogelijk om oproepen aan te nemen die gegarandeerd kristalhelder zullen klinken. De speaker kenmerkt zich daarnaast door een krachtig stereo geluid. Een snap-shut sluiting aan de achterzijde van de luidspreker beschermt een 3,5 mm aux-ingang, de micro-USB-aansluiting voor het opladen van de Charge 3 en een USB-aansluiting voor het opladen van mobiele apparaten met behulp van de batterij van de luidspreker.

Audio prestatie

Het belangrijkste aspect van de Charge 3 is uiteraard het geluid. Het geluid komt via de duale 50mm, 10-watt drivers, terwijl de passieve bas radiatoren aan de zijkanten van de cilinder zorgen voor de bas. Een met rubber beklede basis zorgt ervoor dat het geluid wordt verspreid via een opwaartse hoek. Bij het afspelen van audio klinkt het resultaat uitstekend voor een draagbare Bluetooth luidspreker. De Charge 3 biedt een levendige, heldere klank en ook de bas heeft voldoende body zonder dat de bas onnatuurlijk wordt versterkt. De vraag is dan of het geluid beter is dan de goedkopere JBL Charge 2+. Afhankelijk van wat u als luisteraar zoekt is het antwoord ja of nee. Het nieuwe model heeft namelijk een luidere sound wat hem geschikt maakt voor gebruik in een grote open ruimte. Ook biedt de Charge 3 een krachtigere bas voor zijn grootte en prijsklasse en vervormt het geluid niet. De Charge 2 heeft daarentegen een gebalanceerder geluid met een betere bas en soepeler klinkende hoge tonen.

Concluderend kunnen we stellen dat de Charge 3 een uitstekende JBL Bluetooth speaker is. Zeker in zijn prijsklasse is de Charge 3 een van de beste opties. Pluspunten als de lange accuduur, solide en waterdichte behuizing en krachtige sound wegen dan ook makkelijk op tegen kleine minpunten als geen wifi, relatief groot formaat en het ontbreken van een hoesje.

 • Delen:

Reacties

 1. rene
  09 juni, 2018 om 19:40

  Perfecte speakers maar de app werkt niet goed het is een hels karwei om via deze app stereo te krijgen. Ik moet steeds op I got it drukken omdat de speaker geen contact met de app kan krijgen terwijl mijn telefoon naast de speaker ligt de app is shitr and did not got tot. Dus mooie speakers maar verwacht geen stereo alleen dubbel mono.

 2. wim
  02 september, 2018 om 13:04

  Kan ik de Charge 3 ook als mini gitaar versterker gebruiken ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.