Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste oled-tv van Loewe ondersteunt Dolby Vision HDR

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2016, 10:30 CategorieOled tv's

De Loewe Bild 7, de eerste oled-televisie van de fabrikant, krijgt ondersteuning voor Dolby Vision HDR. De tv’s werden begin juli al aangekondigd. De oled-televisies worden in september gelanceerd voor een prijs van 4.990 euro.

Loewe Bild 7 ondersteunt Dolby Vision HDR

De Loewe Bild 7 werd in juli al aangekondigd, maar dit weekend heeft het bedrijf nog extra nieuws over het toestel naar buiten gebracht. De tv, die in 55- en 65-inch verkrijgbaar zal zijn, biedt namelijk ondersteuning aan voor Dolby Vision HDR. Hoewel in juli ook al naar buiten werd gebracht dat de oled-tv HDR (high dynamic range) zou ondersteunen, is de feature nu officieel bevestigd door de fabrikant. Ook zal de Bild 7 worden voorzien van het UHD Premium-certificaat. Daarvoor dien je na de aankoop de tv wel meteen te updaten.

Het feit dat de Bild 7 ondersteuning aanbiedt voor Dolby Vision (het HDR-formaat van Dolby), is een verrassing en maakt Loewe één van de weinige fabrikanten die voor het formaat van Dolby kiezen. Momenteel bieden televisies van Vizio en LG ook de ondersteuning aan, terwijl Philips en TCL de support laten zullen toevoegen. Voor de Bild 7 maakt de fabrikant gebruik van LG’s oled-panelen. Daarnaast wordt de televisie geleverd met een 1TB-schijf en een soundbar, die in de oled-televisie wordt geschoven wanneer het toestel wordt uitgezet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.