Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert AVR-X6300H en AVR-X4300H met Heos

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2016, 10:55 CategorieReceivers

Eerder deze maand liet Denon weten het landschap van home entertainment voorgoed te veranderen en vandaag wordt bekend dat dit met Heos moet gebeuren. We kennen natuurlijk de Heos-luidsprekers van Denon al maar vanaf nu worden ook receivers met de Heos-technologie uitgerust. Denon introduceert de AVR-X6300H en AVR-X4300H.

Denon AVR-X4300H met Heos

De nieuwe Denon AVR-X4300H is uitgerust met 9 versterkertrappen van elk 200 watt, natuurlijk met ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X-geluid of Auro-3D-audio (optionele upgrade tegen betaling). De 9-kanaalsversterker levert een 7.1.2- of 5.1.4 3D-geluidservaring zonder dat daarvoor een externe versterker nodig is. Met een externe stereoversterker kan deze opstelling wel worden uitgebreid tot 7.1.4-audio. Als de geïntegreerde versterkers niet voor 3D-audio worden gebruikt, kunnen ze worden ingesteld om nog een paar luidsprekers aan te sturen in een tweede en/of derde audiozone waar dezelfde of een andere bron wordt weergegeven dan in de hoofdruimte. De DDSC-HD (Dynamic Discrete Sound Circuit High Definition), hoogwaardige 192kHz/32-bits D/A-omzetters en AL24 Processing Plus moeten zorgen voor een subtiele verwerking van alle audiosignalen. Denon Link HD Connection zorgt voor jittervrije overdracht vanaf een Blu-rayspeler van Denon. Dankzij de 11.2-kanaalsverwerking, elf speakeraansluitingen en 11.2-kanaals voorversterkeraansluitingen biedt de AVR-X4300H flexibiliteit bij het toewijzen van versterkers aan meerdere ruimtes. Naast de twee HDMI-uitgangen voor de hoofdruimte biedt een derde HDMI-zone-uitgang nog meer mogelijkheden voor het aansluiten van meerdere schermen in ruimten in het hele huis. 

Denon-AVR-X4300H

De AVR-X4300H is tevens voorzien van ingebouwde Airplay- en Bluetooth-ondersteuning voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Zodra de HEOS-technologie verbinding heeft gemaakt, biedt deze toegang tot diverse diensten en bronnen voor een multiroom-ervaring. Door het toevoegen van HEOS speakers uit de HEOS speakerlijn kun je het geluid van je receiver door je hele huis verspreiden. Met HEOS kan je muziek streamen van diensten zoals Spotify, TuneIn, Internet Radio, Deezer, TIDAL, SoundCloud en meer. Ook kun je bladeren door de eigen muziekbibliotheek in het thuisnetwerk en het systeem ondersteunt zowel standaardresoluties als audio-indelingen in hoge resolutie zoals FLAC HD en DSD. Dit gaat allemaal via de gratis HEOS-app, die op zoveel smartphones en tablets kan worden geïnstalleerd als nodig is. De app biedt direct toegang tot de multiroom-audioregeling, zodat je het geluid in elke ruimte vanaf je eigen apparaat kunt bedienen: speel in elke ruimte andere muziek van een andere bron af, of speel in de partymodus hetzelfde nummer af in meerdere ruimten. 

De receiver komt met acht HDMI 2.0a-ingangen (waarvan een op het voorpaneel) en drie uitgangen. Hij is volledig compatibel met de nieuwste HDCP 2.2-specificatie, vereist voor kopieerbeveiligde 4K Ultra HD-content. De AVR-X4300H ondersteunt daarnaast Full-rate 4K Ultra HD-video met 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR en BT.2020 passthrough. Ook is de videoprocessor in staat om standaard- en HD-videobronnen te upscalen naar Full-rate 4K Ultra HD-resolutie. 

AVR-X6300H met 11 versterkte kanalen

De AVR-X6300H is de eerste Denon AV-receiver met 11 versterkertrappen, elk met een vermogen van 205 watt. Het is Denons antwoord op de 3D-audio-indelingen van tegenwoordig: de AVR-X6300H kan een volledig 11-kanaals 3D-thuisbioscoop aansturen zonder dat daar extra eindversterkers voor nodig zijn. De AVR-X6300H is uitgerust met dezelfde features als de AVR-X4300H, inclusief HEOS-integratie, geavanceerd videodeel en uitgebreide connectiviteitsopties, maar gaat verder op het gebied van geluidsverfijning. Het gescheiden monolithische versterkerontwerp met de eigen DHCT’s van Denon (Denon High Current Transistors) moet bijdragen aan meer helderheid, kracht, detaillering en diepte. Vergulde in- en uitgangen en nieuw ontwikkelde transparante luidsprekeraansluitingen moeten zorgen voor de best mogelijke verbinding, van de bron tot de luidspreker. 

Denon-AVR-X6300H-1

Ter aanvulling op de bediening met de HEOS-app kun je de basis-AVR-functies nu ook bedienen met de nieuwe Denon 2016 AVR Remote-app voor iOS- en Android-apparaten en Kindle Fire. Audyssey MultEQ XT32 voor akoestische ruimtemeting en -correctie stemt de aangesloten perfect af op de akoestiek van je unieke ruimte. Audyssey Dynamic Volume biedt real-time volumeregeling en Audyssey Dynamic EQ verbetert de surroundweergave van het systeem bij lage volumes. 

Prijs en beschikbaarheid

De AVR-X6300H en AVR-X4300H zijn leverbaar vanaf oktober, beide in zwart en premium zilver. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.