Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cortana op Xbox One kan straks communiceren met apps

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2016, 9:58 CategorieGaming

Microsoft heeft via Twitter laten weten dat Cortana in de toekomst ook kan communiceren met universele Windows 10-applicaties op Xbox One. Momenteel is de digitale assistent nog erg beperkt en werkt ze nog niet eens in Nederland.

Cortana op Xbox One: het kan alleen maar beter worden

Cortana mag dan al wel gearriveerd zijn op Xbox One, er zijn nog maar weinig mensen die ervan gebruikmaken. Niet alleen omdat de digitale assistent alleen in de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk werkt, maar ook omdat je er simpelweg nog niet zo veel mee kunt. Maar daar komt in de toekomst verandering in, heeft Microsoft-medewerker Zach Johnson via Twitter laten weten. De beste man werkt aan Cortana voor de videogameconsole, maar kan helaas nog geen duidelijke timeframe geven over de verandering.

Desondanks is dit goed nieuws voor iedereen die Cortana gebruikt op zijn pc, tablet of smartphone en niet kan wachten haar uit te proberen op zijn of haar Xbox One. Maar let wel op: want je hebt hiervoor een headset of Kinect-camera nodig. Hoewel Cortana nu al te downloaden is voor elke Xbox One-previewlid, werkt de dienst nog niet in het Nederlands. Maar wanneer je je console op een Engelse regio zet, dan kun je haar wel uitproberen. Maar verwacht er dus nog niet te veel van, momenteel gaat het echt om de meest basale dingen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.