Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Corning Iris Glass maakt dunnere lcd led tv’s mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2016, 12:24 CategorieLcd en led tv's

Corning’s sterke glas kennen we vooral van de smartphones en tablets maar het bedrijf werkt ook aan glas voor tv’s. Corning heeft het zogenaamde Iris Glass ontwikkeld waarmee toekomstige lcd led tv’s nog dunner gemaakt kunnen worden.

Corning Iris Glass werd in 2015 al geïntroduceerd en tot op heden heeft een handje vol (Chinese) tv-fabrikanten het glas in producten verwerkt. Corning wil echter de markt veroveren en ziet volgend jaar meer tv’s met de technologie verschijnen.

Iris Glass is een nieuwe ‘light guide plate’ (LGP) technologie. De LGP is een transparant vel dat achter het lcd-paneel bevestigd wordt en het licht van de led’s die zich aan de zijkanten bevinden kan verspreiden. Wanneer de elektriciteit aangezet wordt zorgt het vel voor een helder, uniform en zacht licht.

Optically, Iris Glass delivers the bright, realistic color quality consumers demand by delivering high optical transmission and negligible color shift, resulting in several other prominent electronics manufacturers having designed Iris Glass into their edge-lit LCD TVs over the past year.

De technologie maakt het mogelijk lcd led tv’s te ontwikkelen die maar 10 millimeter dik zijn en bijna geen bezel of rand nodig hebben. Een bijkomend voordeel van tv’s met deze LGP is dat de lichtopbrengst hoger is, iets dat we met de komst van HDR maar al te graag terugzien.

Corning verwacht in 2017 meer tv’s op de markt die met Iris Glass uitgerust zijn. De tv’s komen in formaten van 50-inch tot 75-inch. Welke fabrikanten er precies mee aan de slag gaan is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.